Öyk Kararları

Öyk Kararları
ANKARA (AA) - Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), bazı illerdeki taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verildi.ÖYK'nın...

ANKARA (AA) - Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), bazı illerdeki taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verildi.

ÖYK'nın konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, mülkiyetleri Maliyeye ait Ankara'nın Çankaya; Antalya'nın Alanya, Kemer, Manavgat; Diyarbakır'ın Yenişehir; İstanbul'un Küçükçekmece ve Ümraniye; İzmir'in Bayraklı; Muğla'nın Bodrum, Fethiye, Gökçebel; Yalova'nın Armutlu, Çiftlikköy, Merkez ve Termal ilçelerinde bulunan bazı taşınmazlar özelleştirme kapsam ve programına alındı, bu taşınmazların satış yoluyla özelleştirilmesine karar verildi. Söz konusu özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2021'e kadar tamamlanması kararlaştırıldı.

Tta Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi, Mehmetçik Mahallesi'nde bulunan bazı parsellere "konut alanı, park, yol ve trafo alanı", Maliye mülkiyetindeki İzmir'in Çiğli ilçesi Balatçık Mahallesi'nde yer alan parsellere "gelişme konut alanı, park, dere alanı ve yol" kullanım kararı getirilmesine ilişkin imar planı değişikliklerine askı sürecinde yapılan itirazlar reddedildi.

Öte yandan, Tta Gayrimenkul AŞ'ye ait Datça'nın İskele Mahallesi'nde yer alan bazı parsellerle Maliyenin mülkiyetindeki Antalya'nın Aksu ilçesi, Solak Mahallesi'nde bulunan parsellere ilişkin çevre düzeniyle nazım ve uygulama imar planı değişiklikleri onaylandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.