Oyuncu Turan Özdemir'in Vefatı

Oyuncu Turan Özdemir'in Vefatı
İstanbul'da hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Özdemir'in Muğla'nın Bodrum ilçesindeki komşuları çok üzgün- Güzin Özgür: - "İyi kalpli, yüreği sevgi dolu bir insandı. Hep gülümserdi. İyi bir hayvanseverdi"- Sitenin büro görevlisi Sarı: - "Hayva

MUĞLA (AA) - İstanbul'da hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Turan Özdemir'in, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki komşuları büyük üzüntü yaşıyor.

Özdemir'in Bodrum'un Ortakent Mahallesi'nde, evinin bulunduğu sitedeki komşuları, "çok iyi bir insan" diye niteledikleri sanatçının, yardımsever olduğu kadar sokak hayvanlarına da aşırı ilgi gösterdiğini söyledi.

- "Tek kelime ile çok iyi bir insandı"

Sanatçının komşularından Güzin Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İyi kalpli, yüreği sevgi dolu bir insandı. Hep gülümserdi. İyi bir hayvanseverdi. Kapımın önünde kedileri beslerken 'Besle komşu' derdi. Kedilere mama alıp getirirdi. Ne zaman taksi görsem Turan Bey'i almaya geldiler derdim. Turan Bey, elinde bavulla İstanbul'da dizi çekimlerine kalkar giderdi. 'Turan Bey gidiyor yine' derdim. Denizi çok severdi. Eşiyle yüzerdi. Tek kelime ile çok iyi bir insandı." dedi.

Gözyaşlarını tutamayan Özgür, oyuncunun 2010 yılında Bodrum'da ağır yaralandığı trafik kazasını anımsatarak şöyle devam etti:

"Yolun karşına geçmeye çalışan kediye bir şey olmasın diye çabalarken motosiklet çarpıyor kendisine. Eşi Müzeyyen hanımın çığlıklarını duydum. Ambulansı aradım. Kediciği kurtulsun diye kendini feda eden bir insandı.Yüreği sevgi dolu, çocuk kalpli bir adamdı. Bir kere yüksek sesini duymadım. Efendi, sakin, kendi halinde biriydi."

Özdemir ile ailece görüştüklerini belirten sitenin büro görevlisi Saniye Sarı ise "Turan Bey çok esprili, sıcakkanlı, kitap okumayı seven kültürlü biriydi. Sitemizin, Türkiyemizin sevilen, usta bir sanatçısıydı. Denize gitmeyi, hayvanları çok severdi, yem verir, kollardı. Hatta bununla ilgili kaza bile geçirmişti. Yoldan karşıya geçerken kediyi kurtarmak için kaza geçirmişti. Hepimizin başı sağ olsun. Acımız büyük." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.