Özbekistan'da Mahkumlar İçin Eğitim Programı

Özbekistan'da Mahkumlar İçin Eğitim Programı
TAŞKENT (AA) - Özbekistan'da mahkumların cezaevinde kaldıkları sırada ve tahliye edildikten sonra topluma uyum sağlaması için eğitim programı başlatıldı.Bakanlar...

TAŞKENT (AA) - Özbekistan'da mahkumların cezaevinde kaldıkları sırada ve tahliye edildikten sonra topluma uyum sağlaması için eğitim programı başlatıldı.

Bakanlar Kurulu, 2018-2022 dönemi için "Cezaevlerinden serbest bırakılan mahkumların rehabilitasyonu ve topluma uyum sağlamasıyla ilgili sisteminin geliştirilmesine ilişkin yol haritasını” onayladı.

Yol haritasına göre, eğitim sistemi, 3 etaptan oluşacak ve cezaevinde kaldıkları süreyle serbest bırakıldıktan sonraki bir yılı kapsayacak.

İlk etapta cezaevindeki mahkumlar, psikolojik değerlendirmeden geçirilecek ve rehabilitasyona yatkınlıkları tespit edilecek. İkinci etapta da her bir mahkum için bireysel çalışmalar yapılacak. Bu süreçte mahkumlar, eğitilmesi zor, düzelme yoluna giren ve tamamen düzelen şahıslar olarak 3 kategoriye ayrılacak.

Üçüncü etapta mahkumlara meslek öğretilecek. Mahkumlara serbest bırakıldıktan sonra eğitim aldıkları meslek kolunda istihdam sağlanacak.

Mahkumların, serbest bırakıldıktan sonra topluma uyum süreçleri izlenecek ve ihtiyaç duyulması halinde geçici konut tahsis edilecek ve tedavisi için yardım sağlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.