Özel yetenekli öğrencilere ormanlardan yararlanma imkanı

Özel yetenekli öğrencilere ormanlardan yararlanma imkanı
Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında özel yetenekli öğrencilerin ormanlardan yararlanmalarına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı- Özel yetenekli öğrencilere ormanlarda araştırma kampları ve tematik kamplar yapabilme, araştı

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) arasında, özel yetenekli öğrencilere ormanlarda araştırma kampları ve tematik kamplar yapabilme, araştırma ormanlarını ücretsiz kullanabilme ve OGM'nin eğitim portalından faydalanabilme imkanları sunulmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, genel müdürlük binasında gerçekleştirilen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, ormanların önemine dikkati çekti.

Başta öğrenciler olmak üzere dünyadaki her ferde orman sevgisinin aşılatılması gerektiğini vurgulayan Üzmez, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör de özel yetenekli öğrencilerin OGM'nin faaliyetlerinden, bilimsel amaçlı kamplar, araştırmalar ve tematik çalışmalar konusunda faydalanması için bu protokolle bir adım attıklarını belirtti. Güngör, "Hem çocuklarımızın biyolojik ve orman çeşitliliği bilgilerini geliştirmek, hem de bilimsel araştırmalara yönelik meraklarına katkı sağlamak amacıyla bu protokolü imzalıyoruz. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Üzmez ve Güngör, protokolü imzaladı.

Söz konusu protokolle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi bilim ve sanat merkezlerindeki özel yetenekli öğrencilere araştırma kampları yapmaları, araştırma ormanlarının ücretsiz kullanımı ile tematik kamp olanağı sunulacak. Ayrıca öğrenciler, zaman ve mekan sınırlaması olmaksızın bilgiye ulaşabilmek için OGM'nin eğitim portalından faydalanabilecek.


Özel yetenekli öğrencilere ormanlardan yararlanma imkanı

Özel yetenekli öğrencilere ormanlardan yararlanma imkanı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.