Özgür Kudüs Konferansı

Özgür Kudüs Konferansı
Filistinli akademisyen Ebubekir:- "Mescid-i Aksa, Müslümanların ortak sorunu. Burada yaşanan olaylar çok üzücü"

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, "Özgür Kudüs Konferansı" düzenlendi.

Çorlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferans Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Çorlu Sivil Toplum Platformu Başkanı Kurtuluş Ay, programda, son dönemde yaşanan olayların Kudüs konusunda çok daha iyi düşünülmesi gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Her Müslümanın hayatında bir kez dahi olsa Kudüs'e giderek Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmesi gerektiğini belirten Ay, şöyle konuştu:

''Yaşanan olaylar Kudüs'ün önemini bir kez daha önümüze seriyor. Kudüs'ün, Filistin'in başkenti olması için mücadelemiz devam edecek. Devlet millet el ele Kudüs için mücadele ediyoruz. Kudüs bizim kırmızı çizgimiz, ortak davamız ve sorunumuzdur. Çorlu'da yaptığımız bu program, 20 sivil toplum kuruluşunun desteği ile hayata geçirildi. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz.''

Daha sonra Kudüs hakkında bilgi veren Filistinli akademisyen Yrd. Doç. Dr. Müncid Ebubekir, her dönemde Kudüs'ün çok önemli olduğunu ifade etti.

Müslümanların ortak noktası Kudüs'ün tarih boyunca peygamberlere ev sahipliği yaptığını dile getiren Ebubekir, "Yeryüzüne gelen peygamberlerin hepsine Kudüs ev sahipliği yapmış. Bu açıdan da Kudüs çok büyük bir önem taşıyor. Ayrıca, Mescid-i Aksa, Müslümanların ortak sorunu. Burada yaşanan olaylar çok üzücü.'' şeklinde konuştu.

Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın tarihçesi hakkında da bilgi veren Ebubekir'in konuşmasının ardından Burakder Genel Başkanı Adem Yenihayat, Kudüs ile ilgili mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti.

Slaytlar eşliğinde Kudüs'ün tanıtıldığı konferansa Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, Çorlu Müftüsü Adem Gülmek ve davetliler katıldı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.