Pakistan'da Mümtaz Kadri'nin idamı

Pakistan'da Mümtaz Kadri'nin idamı
Kadri'nin cenaze törenine on binlerce kişi katıldı

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'da eski Pencap Eyaleti Valisi Selman Tasir'i "İslam dinini koruyan yasalara muhalif olduğu" gerekçesiyle öldüren ve idamı infaz edilen koruması Mümtaz Kadri için cenaze töreni düzenlendi.

Kadri'nin naaşı, cenaze namazı için Ravalpindi kentindeki Liyakat Bağ Meydanı'na getirildi.

On binlerce kişinin katıldığı törende yoğun güvenlik önlemleri alındı. Liyakat Bağ Meydanı'na giden yollar polis tarafından kapatıldı. Cenazede zaman zaman Kadri lehine sloganlar atan kalabalığın, cenaze aracına da güller attığı görüldü.

Olası gösteri ihtimaline karşı İslamabad ve Ravalpindi'de güvenlik tedbirleri arttırılmış, okullar bugün tatil edilmişti. Ayrıca, İslamabad'daki hükümet binaları ve diplomatik misyonlara giden yollar ile Ravalpindi'deki ana yollar trafiğe kapatılmıştı. Kadri'nin idam edilmesi dün de Pakistan'daki bazı şehirlerde protesto edilmişti.

Yaklaşık 100 milyon kişinin yaşadığı, ülkenin nüfusu en kalabalık eyaleti Pencap'ın valisi Tasir, 4 Ocak 2011'de başkent İslamabad'daki Kohsar Market'te o dönem yakın korumalığı görevinde bulunan Kadri tarafından, İslam dinine hakareti cezalandıran yasalara muhalif olduğu gerekçesiyle öldürülmüştü. Daha sonra tutuklanarak ceza evine gönderilen Kadri, idama mahkum edilmişti. Son olarak Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'den cezasının infazının durdurulması için af dileyen Kadri'nin bu talebi reddedilmişti.

Eyalet valisi Tasir'in öldürülmesi, Pakistan'da eski başbakanlardan Benazir Butto'nun 2007 yılının Aralık ayında intihar saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinden sonra ikinci büyük siyasi cinayet olarak kayıtlara geçmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.