Pakistan'da Mümtaz Kadri'nin idamı

Pakistan'da Mümtaz Kadri'nin idamı
Kadri'nin idam edilmesini protesto eden yaklaşık on bin kişi başkent İslamabad'a yürüyerek gösteri düzenlemesinin ardından, hükümetin durumun kontrol altına alınması için ordudan yardım istediği bildirildi

İSLAMABAD (AA) - Pakistan hükümetinin, eski Pencap Eyaleti Valisi Selman Tasir'i, "İslam dinini koruyan yasalara muhalif olduğu" gerekçesiyle öldüren yakın koruması Mümtaz Kadri'nin idam edilmesini başkent İslamabad'da protesto eden yaklaşık on bin kişinin kontrol altına alınması için ordudan yardım istediği bildirildi.

Pakistan Ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, binlerce eylemcinin parlamento önünde gösterilere devam etmesi üzerine, hükümetin ordudan durumu kontrol etmesi ve parlamento çevresinde güvenlik önlemi alması konusunda yardım istediği belirtildi.

Öte yandan, görgü tanıklarına göre, eylemciler bazı polis barikatlarını ateşe verdi. Medyaya yansıyan bilgilerde, parlamento önünde oturma eylemi yapan göstericilerin talepleri karşılanana kadar dağılmayacaklarını ifade ederken, taleplerine dair bilgi bulunmuyor.

Başkent yakınlarındaki Ravalpindi'de toplanan Kadri yanlısı eylemcilerden yaklaşık on bininin daha sonra İslamabad'a yürümesi üzerine polis, İslamabad'da göstericilere müdahalede bulunmuştu. Parlamento binasına yürümek isteyen göstericilere, polisin göz yaşartıcı gaz ile müdahale ettiği bildirilmişti.

İslamabad'a giden ana yollar kapatılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.