Pakistan'da Mümtaz Kadri'nin idamı

Pakistan'da Mümtaz Kadri'nin idamı
Kadri'nin idam edilmesini protesto edenler tarafından İslamabad'da düzenlenen gösterilerde 31 emniyet mensubu ile 40 gösterici yaralandı, 300'e yakın gösterici gözaltına alındı

İSLAMABAD (AA) - Mümtaz Kadri'nin idam edilmesini protesto edenlerce başkent İslamabad'da düzenlenen gösterilerde 31 emniyet mensubu ile 40 gösterici yaralandı, 300'e yakın gösterici gözaltına alındı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, binlerce eylemcinin parlamento önünde gösterilere devam etmesi üzerine, polis göstericilere müdahalede bulundu. Yaşanan arbedede 31 emniyet mensubu ile 40 göstericinin yaralandığı, 300'e yakın göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

Arbede öncesinde, hükümetin ordudan durumu kontrol etmesi ve parlamento çevresinde güvenliği sağlaması konusunda yardım istediği belirtilmişti.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, eylemciler bazı polis barikatlarını ateşe vermiş, medyaya yansıyan bilgilerde ise parlamento önünde oturma eylemi yapan göstericiler talepleri karşılanana kadar dağılmayacaklarını ifade etmişti ancak talepler konusunda bilgi verilmemişti.

Başkent yakınlarındaki Ravalpindi'de toplanan Kadri yanlısı eylemcilerden yaklaşık on bininin daha sonra İslamabad'a yürümesi üzerine polis, İslamabad'da göstericilere müdahalede bulunmuştu. Parlamento binasına yürümek isteyen göstericilere, polis göz yaşartıcı gaz ile müdahale etmiş, İslamabad'a giden ana yollar kapatılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.