Pakistan'da Mümtaz Kadri'nin idamı

Pakistan'da Mümtaz Kadri'nin idamı
Kadri'nin idamını protesto eden yaklaşık 3 bin kişinin parlamento binası önündeki oturma eylemi devam ediyor

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'da Pencap eyaletinin eski valisi Selman Tasir'i, "İslam dinini koruyan yasalara muhalif olduğu" gerekçesiyle öldüren yakın koruması Mümtaz Kadri'nin idam edilmesini protesto edenlerin parlamento binası önündeki oturma eylemi sürüyor.

Başkent İslamabad'da dün akşam saatlerinde yaklaşık 10 bin Kadri yanlısının düzenlediği gösteriye polisin müdahale etmesinin ardından nispeten sakin bir gün yaşanıyor.

Sayıları 3 bine kadar düşen ve parlamento binası önündeki oturma eylemlerine devam eden göstericiler, bazı taleplerini dile getirdi.

Göstericiler, "Hz. Muhammed'e hakareti cezalandıran yasaların sıkı biçimde uygulanmasını ve idam edilen Kadri'nin şehit sayılarak adına bir günün resmi tatil ilan edilmesini" talep etti.

Bu arada dün güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan arbedede protestocuların bazı basın mensuplarına da saldırdığı bildirildi. Göstericilerin, gazetecilere saldırısının, olaylara yer vermeyen yerel medyayı protesto etmek amaçlı olduğu ileri sürüldü.

Gösterilerin yeniden şiddetlenmesi olasılığına karşı başkentte sıkı güvenlik önlemleri de alındı. Bu çerçevede başkentte mobil hat şebekelerini kullanılamıyor.

Hükümet, dün 10 bin göstericinin başkente yürümeye başlaması üzerine ordudan durumu kontrol etmesi ve parlamento çevresinde güvenliği sağlaması için yardım istemişti.

Güvenlik güçlerinin göstericilere müdahale etmesi üzerine çıkan arbedede 31 emniyet mensubu ile 40 gösterici yaralanmış, 300'e yakın gösterici gözaltına alınmıştı.

Kadri, 20 Şubat'ta idam edilmiş, 1 Mart'ta Ravalpindi kentinde düzenlenen cenaze törenine on binlerce kişi katılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.