Pakistan'daki bombalı saldırı

Pakistan'daki bombalı saldırı
Pakistan ordusunun düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınanlar oldu- Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

İSLAMABAD (AA) - Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da bir lunaparkta düzenlenen saldırının ardından operasyonların devam ettiği, bazı şüphelilerin gözaltına alındığı, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

Pakistan Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Pencap eyaleti genelinde yürütülen beş operasyonda saldırıyla ilgili olduğundan şüphelenilen bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, operasyonların Lahor, Faysalabad ve Multan şehirlerinde yürütüldüğü, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği kaydedildi. Operasyonların sürdürüldüğü ifade edildi.

Lahor'daki saldırının canlı bomba tarafından düzenlendiği ve lunaparka eğlenmeye gelen halkın hedef alındığı açıklanmıştı. Saldırının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edilmişti. Pakistan medyası, saldırıyı Pakistan Talibanı'na bağlı Cemaat-ul Ahrar grubunun üstlendiğini duyurmuştu. Paskalya Bayramı dolayısıyla lunaparkta çok sayıda Hristiyan'ın bulunduğu belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.