Paletli Yüzme Dünya Şampiyonası

Paletli Yüzme Dünya Şampiyonası
- Türkiye, 4x200 erkekler bayrak yarışı ve 50 metre dip disiplininde 7. oldu


ANKARA (AA) - Türkiye, Sırbistan'da yapılan CMAS 20. Paletli Yüzme Büyükler Dünya Şampiyonası'nda 4x200 erkekler bayrak yarışı ve 50 metre dip disiplininde 7. oldu.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, milliler, başkent Belgrad'da 39 ülkeden sporcuların yer aldığı yarışmalarda eleme ve final serilerinde elde ettikleri sonuçlarla 8 Türkiye rekoru kırdı.

Paletli Yüzme Büyükler Milli Takımı, 4x200 erkekler bayrak yarışında ve 50 metre dip disiplini eleme serilerinde ilk 8'e girerek finalde yarıştı.

Can Batır, Berker Çakar, Ömer Faruk Saydam ve Derin Toparlak'ın yer aldığı milli takım, 4x200 metre bayrak yarışında, bırakarak 7. oldu.

50 metre dip yarışında da 2016 Gençler Dünya Şampiyonu milli sporcu Ömer Faruk Saydam, final serisinde Alman rakibini geçerek 7. sırada yer aldı.


- Kırılan rekorlar


Dünya Şampiyonası'nda milli sporcular elde ettikleri sonuçlarla büyüklerde 5, genç A yaş grubunda ise 3 Türkiye rekoru kırdı.

Yiğit Kaan Kuştemir, 100 metre çift palette 00.45.28'lik derecesiyle genç A, 400 metre çift palette 03.40.87'lik derecesiyle büyükler ve genç A, Nazlı Su Duru, 400 metre çift palette 04.02.80'lik derecesiyle büyükler ve genç A, Can Batır, 200 metre su üstünde 01.24.34'lik derecesiyle büyükler Türkiye rekoru kırdı. 4x200 metrede bayrak takımı ise eleme serisinde 05.55.55'lik derecesiyle büyükler kategorisinde kırdığı rekoru final serisinde 05.55.18'lik derecesiyle geliştirdi.

TSSF Başkanı Şahin Özen, şampiyonada palet vuran bütün sporcuları kutladığını belirtti.

Şampiyonada zor mücadeleler olduğunu belirten Özen, "Gençlerde dünya şampiyonu olan milli takım sporcularımızın yer aldığı milli takımımız için çok önemli bir deneyim." ifadesini kullandı.

Gençler kategorisinde mücadele eden milli sporcuların ilk kez büyüklerde yarıştığına vurgu yapan Özen, "Azimleri ve mücadeleleri için onları kutluyorum. Eksikleri tespit ederek büyüklerde de dünya şampiyonu olmak için yapmamız gereken bütün plan ve programı hayata geçireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.