"Paperworld 2016" fuarı kapılarını kapattı

"Paperworld 2016" fuarı kapılarını kapattı
30 Ocak’ta başlayan fuarda bu yıl 59 farklı ülkeden bin 608 katılımcı ürünlerini sergiledi. Türkiye fuarda 37 firmayla temsil edildi

FRANKFURT (AA) - Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük uluslararası kağıt, kırtasiye ve ofis malzemeleri fuarı olarak kabul edilen "Paperworld 2016” sona erdi.

Paperworld fuarında en yeni kağıt ürünleri, kalemler, ofis ve okul malzemeleri, masa üstü aksesuarlar, hediyelik eşya ürünleri, sanat ve grafik sanat malzemeleri, yazı araç ve gereçleri, kaplama kağıtları ve tebrik kartları ziyaretçilere sunuldu.


30 Ocak'ta başlayan fuarda bu yıl 59 farklı ülkeden bin 608 katılımcı firma yer alırken, uzun yıllardır fuara katılım sağlayan ülkelerden Türkiye, fuarda 37 firmayla temsil edildi. 2015 yılında ise söz konusu fuara 60 ülkeden bin 636 firma, Türkiye’den de 34 firma katılmıştı.

Fuara gelen ziyaretçi sayısında geçen yıla oranla azalış görüldü. Fuarı geçen yıl 144 ülkeden 42 bin 145 kişi ziyaret ederken bu yıl, 148 ülkeden 39 bin 287 kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin yüzde 66’sının Almanya dışından geldiği belirlendi.


Fuara, Almanya dışından katılımcılar arasında özellikle diğer Avrupa ve Asya ülkelerinden yüksek katılım oldu. Almanya'nın ardından en fazla katılım sağlayan ilk 10 ülke Hollanda, İtalya, Polonya, Avusturya, Fransa, Çin, Hindistan, Hong Kong ve Tayvan olarak sıralandı.

Fuar yönetimindne yapılan açıklamada, son yıllarda, firmaların yeni pazarlar bulma ihtiyacı belirgin hale geldiği belirtilerek, Paperworld’un yüksek uluslararasılığı sayesinde bu durum için iyi bir platform oluşturduğu kaydedildi.

-"Christmasworld" ve "Creativeworld" fuarları

Öte yandan 592 bin 127 metrekarelik alana sahip Frankfurt fuar alanında "Paperworld 2016" fuarının yanı sıra mevsimlik süslemeler alanındaki en son ürünlerin görücüye çıktığı "Christmasworld 2016" ve farklı ve yenilikçi tasarımların sergilendiği "Creativeworld 2016" fuarları da düzenlendi.

Özellikle Noel ve Hristiyan dünyasına yönelik festival süslemeleri, mevsimsel dekorasyon ve bahçe dekorasyonu alanında dünyanın önde gelen üreticileri ile müşterileri bir araya getiren "Christmasworld 2016", alanında dünyanın en büyüğü kabul ediliyor. Söz konusu fuara bu yıl 42 ülkeden 966 firma, Türkiye'den ise dört firma katıldı.

Creativeworld fuarında da el yapımı ürünlerin ağırlıkta olduğu ve çeşitli kağıt, boya, inci gibi malzemelerle üretilmiş farklı tasarımlar sergilendi. Bu yılki fuara 30 ülkeden 299 firma katılım sağladı. Bu fuara da bu yıl Türkiye'den iki firma katılım sağladı.

Ayrıca söz konusu üç fuara katılan toplam firma sayısı ise 67 ülkeden 2 bin 873 olarak açıklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.