Para çekmeye 'masraf' alan bankaya şok

Para çekmeye 'masraf' alan bankaya şok
Avukat Fırat Epözdemir, müşterisi olduğu bankadan para çekmek istedi. Gittiği şube, Epözdemir'e, başka şubenin müşterisi olduğu için, verecekleri paradan 'masraf' kesileceğini belirtti. Epözdemir itiraz etse de sonuç değişmedi.

Avukat Fırat Epözdemir, müşterisi olduğu bankadan para çekmek istedi. Gittiği şube, Epözdemir'e, başka şubenin müşterisi olduğu için, verecekleri paradan 'masraf' kesileceğini belirtti. Epözdemir itiraz etse de sonuç değişmedi. Konu Tüketici Hakem Heyeti’ne gitti. Heyet, bankayı haksız bularak kesilen ücretin ödenmesini istedi. Av. Epözdemir, "Bu kararla birlikte ödemezlerce icra takibi yapacağız" dedi.

Av. Epözdemir, bir kamu bankasının Bayrampaşa Sebze Hali Şubesi’nin müşterisi. Geçtiğimiz 27 Mayıs günü, ofisinin bulunduğu Bakırköy İncirli’deki şubeye gitti. Epözdemir para çekmek istediğini belirtti. Şube yetkilileri paranın çekilebilmesi için 5,25 liralık masraf olduğunu belirtti.

DEKONTA ŞARTLI İMZA
Epözdemir, aynı bankanın müşterisi olduğunu belirterek duruma itiraz etti. Ancak sonuç değişmeyince Epözdemir dekontun üzerine ‘Masrafa ilişkin talep hakkım saklı kalmak üzere” şerhini düştü.

HEYET BANKAYI HAKSIZ BULDU 
Epözdemir alınan masrafın iadesi için avukatı Murat Ergin aracılığı ile Bakırköy Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulundu. 5 üyeli heyet kararını geçtiğimiz 14 Ekim’de açıkladı. Buna göre, Epözdemir’den alınan 5,25 liranın iadesi istendi. Kararda, bankanın söz konusu kesintiyi neden yaptığını, hangi masrafın yapıldığının ispat edilemediğine yer verildi.

 

ÖDEMEZLERCE İCRA TAKİBİ 
Av. Epözdemir, takibini yaptıkları tutarın sembolik olduğuna işaret ederek “Burada önemli olan insanların haklarını aramaları. Miktar düşük de olsa, haksız yere alınan bir ücretin peşine düşülmeli. Ne yazık ki bankalar bir dizi kalemden haksız bir kazanç elde ediyor. Biz bu kararla birlikte paranın iadesi için bankaya başvuracağız. Eğer ödemezlerse icra takibi yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.