Paralimpik atıcılardan Rio provası

Paralimpik atıcılardan Rio provası
Türkiye Paralimpik Atıcılık Milli Takımı, 11-19 Mart tarihlerinde Tayland'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda mücadele edecek- Teknik direktör Korkusuz: "Paralimpik Oyunları öncesi kendimizi test etmiş olacağız. Dünya Kupası'nın sonrasında eksiklerimizi tela


ANKARA (AA) - Türkiye Paralimpik Atıcılık Milli Takımı Teknik Direktörü Tolga Korkusuz, 11-19 Mart tarihlerinde Tayland'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nın provası niteliğini taşıdığını söyledi.

Milli atıcılar, Dünya Kupası'na hazırlıkları kapsamında Ankara'da 10 gün süren ilk etap kamp çalışmalarını tamamladı.

Teknik direktör Korkusuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rio'da karşılaşacakları rakiplerle Dünya Kupası'nda mücadele etme fırsatı bulacaklarını belirtti.

Tayland'da tüm milli sporculardan finale kalmalarını beklediğini vurgulayan Korkusuz, "Paralimpik Oyunları öncesi kendimizi test etmiş olacağız. Dünya Kupası'nın sonrasında eksiklerimizi telafi etmek adına bir planlamamız olacak" dedi.

Korkusuz, asıl hedeflerinin 2016 Rio Paralimpik Oyunları olduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Rio'da Güney Kore, Çin, Rusya ve İngiltere'den sonra en yüksek kotaya sahip ülke olacağız. Londra'da 5 sporcuyla yer almıştık. Şimdi ise 8 sporcuyla yarışacağız. Bu bizi ilk aşamada memnun etti. Sonrasındaki hedefimiz ise bütün sporcularımızla finale kalmak. Bu potansiyelimiz var. Finalde 8 sporunun arasına kaldığınız zaman her şey mümkün. Korhan Yamaç bizim ilk paralimpik şampiyonumuz. Onun tekrar kürsüde yer almasını bekliyoruz. Takımızdan birkaç arkadaşın daha bu gururu bize yaşatmasını bekliyoruz."

Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde, 28 Şubat'ta ikinci kez kampa girecek Türkiye Paralimpik Atıcılık Milli Takımı, Dünya Kupası hazırlıklarını tamamlayacak.

Tayland'da madalya arayacak 7 milli atıcı ise şunlar:

Suzan Çevik, Hakan Çevik, Savaş Üstün, Aysel Özgan, Çağla Atakan, Ayşegül Pehlivanlar ve Murat Oğuz.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.