Paris'te "Gece Ayakta" eylemi

Paris'te "Gece Ayakta" eylemi
Polisle göstericiler arasında çıkan çatışma sonrası 12 kişi gözaltına alındı

PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti - Paris'te çalışma yasa tasarısını protesto etmek için düzenlenen "Gece Ayakta" eyleminde dün gece 12 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Paris Polis Biriminden yapılan açıklamada, dün gece "Gece Ayakta" olarak bilinen hükümet karşıtı protestolar sırasında polisle göstericiler arasında çatışma yaşandığı belirtildi.

Polisin Republique Meydanı'nda gösteri düzenleyen göstericileri çember altına almasının ardından, çemberi kırmak isteyen yaklaşık 100 kişinin polise saldırması üzerine, polisin grubu göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttığı kaydedildi.

Bir polis arabasının hasar gördüğü ve 12 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken yaralanan olmadığı kaydedildi.

Hükümetin çalışma yasası reform tasarısını protesto eden özellikle liseli gençler 31 Mart 2016'dan beri Republique Meydanı'nda "Gece Ayakta" eylemi düzenliyorlar.

Eylemlerin başlangıcından beri gözaltına alınıp bırakılanların sayısı 50'ye yükseldi.

Fransa'da işsizliği düşürme amacıyla hazırlanan çalışma yasası tasarısı, özellikle sendikalar tarafından "kazanılmış hakların elden alınması" olarak yorumlanıyor.

Tasarıya göre günlük maksimum 10 saat olabilen çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan minimum çalışma limiti düşürülecek, fazla mesailerde 5 kata kadar daha az ödeme yapılacak.

Yasa şirket ve işverenlere çalışanlarının çalışma süresini artırma ve maaşlarını düşürme yetkisi verirken 18 yaşından küçük çıraklık eğitimi alan çocukların günlük 10 saate kadar çalışabilmesini öngörüyor.

Yasa, ülkedeki 17 milyonluk çalışan nüfusu doğrudan etkiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.