Patnos'ta başıboş köpekler 15 kişiyi yaraladı

Patnos'ta başıboş köpekler 15 kişiyi yaraladı
AĞRI (AA) - Ağrı'nın Patnos ilçesinde son 3 günde 12'si çocuk 15 kişi başıboş köpeklerin saldırısı sonucu yaralandı.İlçe merkezindeki Sütlüpınar,...

AĞRI (AA) - Ağrı'nın Patnos ilçesinde son 3 günde 12'si çocuk 15 kişi başıboş köpeklerin saldırısı sonucu yaralandı.

İlçe merkezindeki Sütlüpınar, Selahaddin Eyyubi, Cumhuriyet, Alpaslan ve Yeni mahallelerinde son 3 günde sokak köpeklerinin saldırısı sonucu Fırat Yıldırımcı, Serhat Gökdağ, Berna Bayram, Osman Kemal, Erencan Kaya, Havanur Demirağ, İbrahim Laçin, Ferhat Ateş, İlhami Uğur, Onur Akyol, Ayşe Yatekin, Muhammet Demir ile Nuri Çelik, Muhyettin Tosun, Kamerah Yelteği yaralanarak, Patnos Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaralılardan Muhammet Demir, İbrahim Laçin, Ayşe Yatekin ile Berna Bayram adlı çocuklar, Patnos'taki ilk tedavinin ardından, Erzurum, Ağrı ve Van'daki hastanelere sevk edildi.

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 gün içerisinde 12'si çocuk 15 vatandaşın köpek saldırıları sonucu yaralanmasından üzüntü duyduklarını söyledi.

Belediye olarak başıboş sokak hayvanlarını toplayıp hayvan barınaklarına teslim ettiklerini belirten Akbay, "Belediyemize gelen şikayetler doğrultusunda 2016 yılı içerisinde yaklaşık 30 saldırgan ve kuduz şüphesi olan sokak köpeği yakalanmış ve en yakın barınağa tedavilerinin yapılması için teslim edilmiştir. Fakat köylerden traktör römorku arkasına bağlanarak ilçeye getirilen başıboş köpekler ciddi bir sorun teşkil ediyor." dedi.

Akbay, sorunun önüne geçmek için çalışma yaptıklarını ve köylerden köpek getirerek ilçe merkezinde salıverenler hakkında yasal işlem başlatacaklarını söyledi.

Ağrı Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu olan 5 yaşındaki İbrahim Laçin'in babası İhsan Laçin ise oğlunun iş yerinin önünde oynarken köpeğin saldırısına uğradığını, onu zor kurtardığını dile getirerek, "Geç kalmış olsaydık köpek oğluma daha çok zarar verecekti. Çocuğumu aldığım gibi Patnos Devlet Hastanesine götürdüm oradan da Ağrı Devlet Hastanesine sevk ettiler. Buradaki müdahalenin ardından taburcu olduk. Yetkililer bir an önce başıboş köpeklere çare bulsunlar yoksa daha kötü sonuçlar çıkabilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.