Petrol 40 doların altında

Petrol 40 doların altında
İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı 40 doların altında seyrediyor.İngiltere’nin önde gelen bankalarından Barclays, ham petrolün varil fiyatının...

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı 40 doların altında seyrediyor.

İngiltere’nin önde gelen bankalarından Barclays, ham petrolün varil fiyatının bu yılın ikinci çeyreğinde 30 dolara düşebileceği uyarısında bulundu. Raporda, yatırımcıların, yılın ikinci çeyreğinde uzun dönemli pozisyonlarının bırakacağı ve kısa sürede kar etmek için ellerindeki varlıkları satmaya başlayacağının öngörüldüğü belirtildi.

Dün güne 40,48 dolardan başlayan ve en düşük 39,62 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, günü yüzde 0,5 düşüşle 40,17 dolardan tamamladı. Bugün de düşüşünü sürdüren Brent petrolün varil fiyatı, güne 40,15 dolardan başlamasının ardından yeniden 40 doların altına gerilerken, 39,58 dolara kadar geriledi. Brent petrol şu dakikalarda yüzde 1'in üzerinde azalışla 39,70 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, talepte düşüş endişeleri ve arz fazlasına ilişkin gelişmelerin petrol fiyatlarını baskılamaya devam ettiğini dile getiriyor. Brent petrolün varil fiyatının 40 doların altına inmesinin ardından düşüşün ivme kazanabileceğine işaret eden analistler, geri çekilmelerin devamında 39,50 ve 38,90 doların destek, olası yükselişlerde ise 41,00 doların direnç olarak izleneceğini belirtiyor.

Analistler, yarın açıklanacak resmi stok verileri öncesinde, bugün Amerikan Petrol Enstitüsünün (API) açıklayacağı stok verileriyle petrol fiyatlarında hareketlilik yaşanabileceğini, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Yellen'ın konuşmasının da takip edileceğini kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise petrol stoklarındaki gerileyişin ardından dün günü yüzde 0,8'lik kayıpla 39,29 dolardan kapattı. Bugün de düşüşünü sürdüren WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda yaklaşık yüzde 1 düşüşle 38,95 dolardan alıcı buluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.