Petrol fiyatları yüzde 4 yükseldi

Petrol fiyatları yüzde 4 yükseldi
İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, Rusya ile Suudi Arabistan'ın petrol arzına ilişkin görüşeceği haberleriyle yaklaşık yüzde 4 yükselerek...

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, Rusya ile Suudi Arabistan'ın petrol arzına ilişkin görüşeceği haberleriyle yaklaşık yüzde 4 yükselerek 35,51 doları gördü.

Geçen hafta yatırımcı risk algısındaki bozulmanın belirginleşmesi ve finansal piyasalarda volatilitenin artması, halihazırda arz fazlasının bulunduğu petrol piyasalarında talep eksenli düşüş beklentilerini de gündeme getirmişti. Gelişmelerin etkisiyle geçen hafta 30 doların altını gören Brent petrolün varil fiyatı, bu seviyelerden gelen tepki alımları ile yükselişe geçmişti.

Brent petrolün varil fiyatı, dün güne 32,90 dolardan başlaması sonrasında Rusya ile Suudi Arabistan'ın petrol arzına ilişkin görüşme gerçekleştireceği haberleriyle günü yüzde 3,4 artışla 34 dolar sınırından tamamladı ve böylece son üç işlem günündeki yükselişi yüzde 10'u aştı.

Söz konusu görüşmenin bugün gerçekleşeği yönündeki haberlerle Brent petrolün varil fiyatı 35,51 dolarla yaklaşık 2 haftanın en yüksek seviyesini gördükten sonra şu dakikalarda yüzde 3,5 primle 35,2 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Rusya ile OPEC'in petrol arzında kısıntıya gitmek için görüşme yapacağına ilişkin uzun süredir bilgi kirliliği bulunduğuna dikkati çekerek, bu durumun petrol piyasasında volatilitenin artmasına neden olduğunu kaydediyor.

Brent petrolün varil fiyatının 35 doların üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 36,2 doların direnç olarak takip edileceğini aktaran analistler, 33,9 doların ise destek konumunda bulunduğunu ifade ediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı da bugün yükselişini 3'üncü güne taşıyarak, şu dakikalarda yüzde 4,1'lik artışla 30,89 dolardan alıcı buluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.