Petrol fiyatlarının düşmesinin Kuveyt'e etkileri

Petrol fiyatlarının düşmesinin Kuveyt'e etkileri
Ülkede cuma namazında okunan hutbede, harcamalarda "makul" davranılması çağrısında bulunuldu

KUVEYT (AA) - Kuveyt hükümetinin bütçede 10 milyar dolarlık kesinti yapılacağını açıklamasının ardından, cuma namazında okunan hutbede, harcamalarda "makul" davranılması çağrısı yapıldı.

Ülke genelindeki camilerde, hükümetin açıkladığı bütçede kesintiye gidileceğini açıklaması nedeniyle, " harcamalarda makul davranma ve israftan kaçınılmasına teşvik" başlıklı hutbe okundu.

Petrol fiyatlarının düştüğü bu dönemde herkesin devletle iş birliği yapması gerektiği vurgulanan hutbede, harcamalarda makul davranılması, israftan kaçınılması ve aşırı borç yükü altına girilmemesine yönelik tavsiyelerde bulunuldu.

İslam dininin her konuda itidalli davranmaya çağırdığını kaydeden imam hatipler, konuya delil olarak Kur'an-ı Kerim'den çeşitli ayetler okudu.

Halkı elektrik, su ve iletişim araçlarının aşırı ölçüde kullanılmaması konusunda uyaran imam hatipler, araçları yıkama ve bahçeleri sulama ile aydınlatma aygıtları konusunda da aşırıya kaçılmaması gerektiğini dile getirdi.

İmam hatipler hutbede, yeme ve içmenin yanı sıra giyimde de israf yaşandığına dikkati çekerek, gereksiz işlere para harcanmaması uyarısında da bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.