Petrol piyasası dengeye girdi

Petrol piyasası dengeye girdi
OPEC Dönem Başkanı Sade, petrol piyasasının yılın ikinci çeyreğinde dengelendiğini söyledi

DOHA (AA) - Katar Enerji ve Sanayi Bakanı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Dönem Başkanı Muhammed bin Salih es-Sade, petrol piyasasının rayında seyrettiğini ve iyileşme yoluna girdiğini belirtti.

Katar Enerji ve Sanayi Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Sade, petrol piyasasının rayında seyrettiğini ve iyileşme yoluna girdiğini kaydetti.

OPEC Başkanı Sade, petrol ürünlerine özellikle de benzine olan talebin somut şekilde artması nedeniyle petrol piyasasının yılın ikinci çeyreğinde dengelendiğini ve toparlanma yolunda ilerlediğini ifade etti.

Sade, yaz tatili dönemine girilmesi nedeniyle araç yakıtına olan talebin artacağını ve gelecek aydan itibaren petrol fiyatlarındaki yükselişin hızlanmasının beklendiğini belirtti.

Petrol üretiminin düşüş eğiliminde olduğunu kaydeden Sade, yüksek maliyetle üretim yapan sahalarda üretimin sonlandırıldığına işaret ederek sondaj için kullanılan araçların azalması nedeniyle çok sayıda sahada üretimin durduğuna vurgu yaptı.

OPEC üyelerinin 2 Haziran’da Avusturya’nın başkenti Viyana’da toplanması planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.