Pisti olmayan yerden şampiyon çıktı

Pisti olmayan yerden şampiyon çıktı
Katıldığı bir çok uluslararası yarışmalarda şampiyon olan 19 yaşındaki milli motosikletçi Harun Çabuk, üniversite okuduğu Denizli'de pist bulunmadığı için yarışlara başka şehirlerde hazırlanıyor - Harun:"Yarışlara Uşak'ta veya Kenan ağabeyin Sakarya'daki

DENİZLİ (AA) - MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Katıldığı bir çok uluslararası motosiklet yarışmalarında şampiyon olan 19 yaşındaki milli sporcu Harun Çabuk, üniversite okuduğu Denizli'de pist bulunmadığı için yarışlara başka şehirlerde hazırlanıyor.

Motosiklet tamircisi olan babası Yaşar Çabuk'a yardım ederken motosikletle tanışan Harun Çabuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada ailesinin desteğiyle 9 yaşında başladığı motosiklet sporuna, 10 yıldır tutkuyla devam ettiğini belirtti.

Daha rahat çalışması ve motosiklet pistinde antrenman yapması için ailesinin Uşak'a taşındığını anlatan Harun, amatörce başladığı motosiklet sporunda zaman içinde örnek aldığı dünya şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu'ndan ders alacak hale geldiğini dile getirdi.

Harun Çabuk, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü'nde okuduğunu belirterek, şampiyonalara Denizli'de motosiklet pisti olmadığından Uşak ve Sakarya'ya giderek hazırlandığını söyledi.

Denizli'de bir pistin yapılmasının motosiklet sporuna ilgiyi artıracağına inandığını ifade eden Harun, şunları kaydetti:

"Yarışlara Uşak'ta veya Kenan ağabeyin Sakarya'daki pistinde hazırlanıyorum. Denizli'de maalesef pist olmadığı için bisiklet biniyorum. Üniversitemizin spor merkezinde fitness ve yüzme gibi sporlarla uğraşıyorum."


- "2017'de Avrupa Superstock 600 cc'de yarışmak istiyorum"


Harun Çabuk, geçen hafta İspanya'da gerçekleştirilen sezonun ilk Avrupa Gençler Kupası'nda birinci olarak ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirdiğini hatırlattı.

Sezonun ikinci yarışında yarın Hollanda'da piste çıkacağı belirten genç sporcu, şöyle konuştu:

"İnşallah Hollanda'da da birinci olup ülkemizin marşını tekrar okutmak istiyorum. Kariyerimde en önemli başarıyı İspanya yarışında kazandım. Daha önce 2012'de Süpermoto kategorisinde Avrupa Şampiyonu oldum. Bu yıl inşallah Avrupa Gençler Kupası'nda şampiyon olup, 2017'de Avrupa Superstock 600 cc'de yarışmak istiyorum."





Pisti olmayan yerden şampiyon çıktı

Pisti olmayan yerden şampiyon çıktı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.