Piyasalar yavaşlamadan korkuyor

Piyasalar yavaşlamadan korkuyor
Uluslararası piyasalar, düşük faizlerin küresel yavaşlamayı durduramayacağı endişesini taşıyor

Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları, faizleri rekor düşük seviyede tutmanın küresel ekonomideki yavaşlamayı gidermeye yetmeyeceği endişesi ile düşerken ve bunun sonucu küresel hisse senetlerinin değeri geçen hafta 1.54 trilyon dolar erirken, ülke tahvilleri değer kazandı. Dolar düştü ve altın yükseldi. 

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong saati ile 11:24'te, yüzde 0.7 aşağıda seyrediyordu ve Mart ayından bu yana en düşük kapanışına yöneldi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.5 düşerken, Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.4 geriledi. Yen üç haftanın en yüksek seviyesine çıkarken, altın yüzde 0.9 sıçradı. Brent türü ham petrol geçen haftaki kayıplarını genişletti ve yaklaşık dört yılın en düşük seviyesine doğru yönlendi. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 11 ayın zirvesine çıktı ve Avustralya tahvilleri değer kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.