"PKK'dan yıllardır zulüm görüyoruz"

"PKK'dan yıllardır zulüm görüyoruz"
PKK'lı teröristlerin yaşamı hiçe sayan saldırıları nedeniyle Diyarbakır'ın Sur ilçesinde evlerini terk etmek zorunda kalarak kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdüren aileler kendilerini mağdur eden teröristler ile HDP'li milletvekillerine tepki gösterdi

DİYARBAKIR (AA) - FİKRET KAVGALI - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler mağduriyetlerine neden teröristlerle HDP'li milletvekillerine tepkisini dile getirdi.

Sur'da Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için 28 Kasım 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyon sürüyor.

Teröristlerin saldırıları sonucu ilçedeki evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce kişi başka il ve ilçelerde ya kiraladıkları evlerde ya da yakınlarını yanında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Sur ilçesindeki evlerinden ayrılarak merkez Yenişehir ilçesinde kiraladıkları evlere yerleşen vatandaşlardan M.K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur'daki evine 200 lira, yeni kiraladığı eve ise 500 lira kira ödediğini söyledi.

- "Evimin önüne çukur kazıp mayın bıraktılar"

M.K, yaşadıkları olaylar nedeniyle çocuklarını 2 aydır okula gönderemediğini ifade ederek, "PKK çukurlar kazdı. 'Bu çukurlar bize zarar verir niye kazıyorsunuz?' diye sorduğumuzda bize, 'Bu Kürt halkı içindir, siz bizden daha mı iyi bileceksiniz?’ dediler. Evimin önüne çukur kazıp mayın bıraktılar. Madem bizim için yapıyorlar bizi niye mağdur ediyorlar?" diye konuştu.

Eşyalarının yakıldığını, gidecek bir yerlerinin kalmadığını dile getiren S.B, herkesin mağdur olduğunu bu nedenle yakınlarının yanına sığınamadıklarını aktardı.

S.B, HDP'li milletvekillerine sitem ederek, "Kürt halkının savunucuları olduklarını söyleyenler çukur ve barikatların önüne gelsinler. Niçin korkudan gidip evlerin içine saklanıyorlar? Halk bunlara yetki verdi gidip Meclis'te ne yapıyorlarsa yapsınlar. Gelip halkı mağdur etmesinler. Çukur ve barikatlardan sonra halk evinde dahi perişan olmuş durumda" dedi.

- "PKK bize mağduriyetten başka bir şey vermedi"

Evinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlardan İ.G, terör örgütü PKK nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını anlattı.

"PKK'nın 'özerlik' gibi sözleriyle Kürtlere verdiği zararın haddi hesabı yok. PKK, bize zarardan ve mağduriyetten başka bir şey vermedi" diyen İ.G, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıllardır görüyoruz 'öz yönetim' diyen kişileri. Bunların kimin maşaları olduğu ortaya çıkıyor. Öz yönetim dayatmasıyla halkı mağdur edip, çukurlar kazdılar. Bir belediyeyi yönetemeyenler nasıl bir beldeyi, bir ili yönetecekler? Çocuklarım saldırılar nedeniyle 4 aydır okula gidemedi. Kapımın önüne çukurlar kazıp, mayınlar yerleştirdiler. Öğretmenleri tehdit ettiler. Terör olaylarından sonra insanlar yaşadıkları evlerden çıkmak zorunda kaldılar. Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı dönemlerde evlerimize gidip eşyalarımızı almayı düşündük fakat kapıları kırılmış ve birçok ailenin beyaz eşyaları çalınmıştı."

E.K da Kürt kökenli bir ailenin çocuğu olduğunu vurgulayarak, PKK'nın ne yapmaya çalıştığını anlayamadıklarını söyledi.

"PKK'nın amacı bölgedeki insanlara zulüm etmektir" ifadesini kullanan E.K, çocuğunun her gece korku ile uyanıp, "baba bomba patlıyor" diye ağladığını belirtti.

E.K, Sur'da terk edilen bazı evlerdeki eşyaların da çalındığını dile getirerek, bu yaşanan mağduriyetlerin son bulmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.