PKK'lı teröristin "kaçış planı" tutmadı

PKK'lı teröristin "kaçış planı" tutmadı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda kendini "terör mağduru" gibi gösterip polis noktasından geçmeye çalışan terör örgütü PKK mensubu U.N, yakalandı- Şüpheli U.N: "Örgüt mensupları operasyon öncesinde çok sayıda bina, barikat ve çukur

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlere yönelik operasyon esnasında kendini "terör mağduru" gibi gösterip, bölgeden ayrılmaya çalışan terörist, güvenlik güçlerinin dikkati sonucu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, ilçede teröristlerce Orman, Eski Kışla, Yeşildere, Mezarlık, Yeni, Cumhuriyet, Dize, Esentepe ve Güngör mahallelerinde oluşturulan barikatların kaldırılması ve kazılan çukurların kapatılması amacıyla 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu sürüyor.

İlçede güvenlik güçlerinin titizlikle yürüttüğü operasyonlar sonucu sıkıştırılan teröristler, kaçmak için farklı yollara başvuruyor.

Güvenlik güçleri, operasyon süresince teröristler tarafından "canlı kalkan" olarak kullanılmamak için ilçeden ayrılan vatandaşlarla Güngör Mahallesi'ndeki Dağlıca Polis Kontrol Noktasına gelen terör örgütü mensubu U.N'nin davranışlarından şüphelendi.

Polis ekiplerine, operasyon dolayısıyla "mağdur" olduğunu, ailesinin ardından ilçeden ayrılmak istediğini söyleyen U.N'nin, yapılan kimlik kontrolünde "terör örgütü üyesi olmak" suçundan arandığı belirlendi.

Elinde yara izi bulunan U.N, gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. U.N, buradaki ifadesinde, daha önce ilçedeki izinsiz gösterilerde bulunduğunu, terör örgütüne ise geçen yıl katıldığını anlattı.

- "Bomba düzenekleri yerleştirildi"

Operasyonlar sırasında çok sayıda bina, çukur ve barikata PKK'lı teröristler tarafından bomba düzenekleri kurulduğunu aktaran U.N, şunları kaydetti:

"Örgüt mensupları operasyon öncesinde çok sayıda bina, barikat ve çukura bomba düzeneği yerleştirdi. İlerlemek için tünel kazıldı ve binalar arası delikler açıldı. Bomba düzenekleri için çok farklı yöntemler kullanıldı. Kapı, pencere, çekmece, dolap ve ışığa duyarlı fotoselli lambalarla bomba düzenekleri kuruldu. Olası tedbirsiz girişlerle bu bombalar patlayabilir."

- "İlçeden ayrılanların evleri yakılıyor"

Terör operasyonu dolayısıyla mağdur olmamak için ilçeden ayrılan vatandaşlara örgüt mensuplarınca 'hain" ve "ajan" gözüyle bakıldığını bildiren U.N, "Bu ailelerin evlerine yerleşen örgüt mensupları, belli bir süre kullandıktan sonra zarar verip buraları yakıyor. Çok sayıda ev bu nedenle kullanılamaz duruma geldi" dedi.

İlçedeki çok sayıda teröristin PKK'dan kaçmak istediğini dile getiren U.N, bu kişilerin "infaz" edilme korkusuyla bunu gerçekleştiremediğini ileri sürdü.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye çıkarılan U.N, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.