Polatlı'daki pancar üreticileri şeker fabrikasına talip

Polatlı'daki pancar üreticileri şeker fabrikasına talip
Ankara Pancar Kooperatifi Başkanı Bıyıkoğlu:- "Şeker fabrikası Ankara'nın ortasında kalmıştır ve taşınması zaruridir. Bu fabrikanın olması gereken yer de Polatlı'dır. Ankara Pancar Kooperatifi olarak arkamızda Türkiye ve dünya devi Konya Şeker ve birliğim

ANKARA (AA) - Ankara Pancar Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, Ankara Şeker Fabrikası'nın Ankara'nın ortasında kaldığını ve taşınması gerektiğini belirterek, "Bu fabrikanın olması gereken yer de Polatlı'dır. Ankara Pancar Kooperatifi olarak arkamızda Türkiye ve dünya devi Konya Şeker ve birliğimiz PANKOBİRLİK desteğiyle biz bu fabrikaya talibiz. İşletecek bilgi ve tecrübemiz vardır" dedi.

Polatlı Ziraat Odası ve Ankara Pancar Kooperatifi'nin Polatlı'daki bir düğün salonunda düzenlediği üretici bilgilendirme toplantısında konuşan Bıyıkoğlu, Polatlı'nın Ankara Şeker Fabrikası'nın şeker pancarı ihtiyacının yüzde 65-70'ini karşıladığını söyledi.

Temelli ve Haymana bölgelerinin üretimiyle bu oranın yüzde 80'i aştığını kaydeden Bıyıkoğlu, "Şeker fabrikası Ankara'nın ortasında kalmıştır ve taşınması zaruridir. Bu fabrikanın olması gereken yer de Polatlı'dır. Ankara Pancar Kooperatifi olarak arkamızda Türkiye ve dünya devi Konya Şeker ve birliğimiz PANKOBİRLİK desteğiyle biz bu fabrikaya talibiz. İşletecek bilgi ve tecrübemiz vardır" dedi.

Bıyıkoğlu, Çumra Şeker Fabrikası'nın bir benzerini Polatlı'da inşa etmeyi istediklerini, Ankara Şeker Fabrikası'nı alıp, kotasını kullanarak, dünya çapında modern bir fabrika kurmak istediklerini açıkladı.

Polatlı'da şeker pancarı üretiminin 400-500 bin ton civarında gerçekleştiğini, üreticinin desteklenmesiyle bu miktarın 1 milyon tona çıkabileceğini anlatan Bıyıkoğlu, "Bu fabrikanın inşasında Polatlı'daki tüm sivil toplum kuruluşlarımızın, belediyemizin, odalarımızın, derneklerimizin yanımızda olacağından eminiz" diye konuştu.

- "Şeker fabrikası Polatlı'ya yakışacak"

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu da Polatlı'nın tarımsal üretimiyle Türkiye'de önemli bir yeri olduğunu ve şeker fabrikasının Polatlı'ya yakışacağını dile getirdi. Köseoğlu, Polatlı'nın tarımsal üretimiyle ülkede önemli bir yere sahip olduğunu, şeker fabrikasının Polatlı'ya kurulmasının da son derece önemli olduğunu ifade etti.

PANKOBİRLİK Genel Müdürü Taner Taşpınar ise düşük maliyetleri nedeniyle tercih edilen tatlandırıcıların halk sağlığını olumsuz etkilediğini, şeker pancarından üretilen şekerin ise Türk insanının geleceği için stratejik öneme sahip olduğunu anlattı. Taşpınar, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde, fabrika arsası ile üretim kotasının ayrıştırılarak ikisinin ayrı ayrı satılması gerektiğini savundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.