Proteziyle masa tenisi oynuyor

Proteziyle masa tenisi oynuyor
Samsun'un Havza İlçesinde düzenlenen 2. Masa Tenisi Halk Turnuvası'na katılan engelli sporcu, performansıyla görenlerin ilgisini çekti

SAMSUN (AA) - Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen 2. Masa Tenisi Halk Turnuvası'na özel proteziyle katılan engelli sporcu Yahya Balcı ilgi odağı oldu.

25 Mayıs Spor Salonu'nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 2. Masa Tenisi Halk Turnuvası düzenlendi.

Turnuvaya katılanlar özel sporcu Yahya Balcı, AA muhabirine 2006'da geçirdiği kaza sonucu engelli kaldığını anlattı. Kazadan bir süre sonra sporla tanıştığını ve yeniden yaşama sevincine kavuştuğunu belirten Balcı, "Farklı branşlarda spor yapıyorum. Masa tenisine badminton oynayarak başladım. Yine koşu branşında Türkiye birincisi oldum." dedi.

Balcı, hayata tutunmanın yolunun sabırlı olmak ve zorluklar karşısında pes etmemekten geçtiğini ifade ederek, "Yapamazsın diyenlerin inadına yapmak ve başarmak gerekiyor. En önemlisi de engelli olduğunu bilmek ve kabullenmek ama kendine güvenmek gerekiyor." ifadelerinde bulundu.

Kolunda özel bir protez bulunduğunu belirten Balcı, "Protez yapılmadan önce raketi dirseklerimle sıkıştırıp oynuyordum. Yapılan bu protezle tek kolumla masa tenisi oynayabiliyorum." diye konuştu.

Turnuvanın sonunda dereceye girenlere kupa ve madalyaları Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun tarafından verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.