Quick Sigorta, Başkent Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

Quick Sigorta, Başkent Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu
Quick Sigorta Üst Yöneticisi Uluçeçen: - "Türkiye’de bankaların sigorta şirketleri var, aslında sigorta şirketlerinin bankası olması gerekiyor çünkü bizim elimizde fon var"

ANKARA (AA) - Quick Sigorta Üst Yöneticisi Levent Uluçeçen, "Türkiye'de bankaların sigorta şirketleri var, aslında sigorta şirketlerinin bankası olması gerekiyor çünkü bizim elimizde fon var." dedi.

Quick Sigortanın, öğrencilere yönelik başlattığı "Teoriden Pratiğe Atlayış Serbest" adlı sosyal sorumluluk projesinin ikinci etkinliği Başkent Üniversitesinde düzenlendi.

Uluçeçen, şirketin, Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü ile organize ettiği panelde yaptığı konuşmada, öğrencilere yönelik hayata geçirdikleri projeyi Quick Sigortanın kuruluşundan itibaren kurguladıklarını söyledi.

Quick Sigortanın sistemini öğrencilere açtığını ifade eden Uluçeçen, "Bütün sistemimizi size açıyoruz. Sizin fikirlerinize ihtiyacımız var, bizi eleştirmenizi bekliyoruz. Sizlerin katkısı olmadan böyle bir proje başarıya ulaşamaz." diye konuştu.

Projenin ilk etkinliğinin Sivas'ın Zara ilçesindeki Cumhuriyet Üniversitesi Zara Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda gerçekleştiğini hatırlatan Uluçeçen, gençlerin geleceğe yönelik kaygıları olduğunu ve bunların nasıl aşılabileceğinin tartışılması gerektiğini dile getirdi.

Uluçeçen, sigortacılık sektörünün önemine dikkati çekerek, "Türkiye'de bankaların sigorta şirketleri var, aslında sigorta şirketlerinin bankası olması gerekiyor çünkü bizim elimizde fon var. Ciddi anlamda fon topluyoruz ve bunu bankalara veriyoruz. Bizim banka kurmamız lazım ve bankalar aracılığıyla da fonlarımızı değerlendirmemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de sigortacılık sektörünün çok gelişmediğine dikkati çeken Uluçeçen, bunun için de yeni yetişen insan kaynağına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Uluçeçen, Quick Sigortanın dijital sigorta şirketi olarak yola çıktığını belirterek, "Dijital kavramını biz niye kullandık? Dijitallikten beklentimiz, akıllı telefonlar aracılığıyla acentelerimizin, müşterilerimizin bizden poliçe kesebilmeleri." dedi.

Quick Sigorta Yönetim Kurulu Danışmanı Ahmet Yaşar ile Quick Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Kızılbay'ın da katıldığı etkinlikte, Quick Sigorta uygulamasının tanıtılmasının ardından öğrencilerin soruları yanıtlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.