Rabih Abou Khalil, Caz Şubatı'nda Sahne Aldı

Rabih Abou Khalil, Caz Şubatı'nda Sahne Aldı
Lübnan asıllı ud ve flüt sanatçısı, besteci Rabih Abou Khalil (Rabi Ebu Halil), Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluştu.

İSTANBUL (AA) - Sanatçı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen "CRR Caz Şubatı" konserleri kapsamında sahne aldı.

Türkçe "merhaba" diyerek dinleyicilerini selamlayan sanatçı, iki saate yakın süre kaldığı sahnede zaman zaman yaptığı esprili yorumlarıyla da hayranlarını eğlendirdi.

Khalil, yorumladığı her şarkının hikayesini de anlatırken, "Dreams of a Dying City" şarkısına ilişkin, "Aslında bir daha hiç çalmamayı umut ettiğim bu şarkıyı çok uzun zaman önce yazdım. Çünkü bu şarkı, Lübnan'daki iç savaş sırasında yazıldı. Ülkeyi terk etmek ve Avrupa'ya gitmek üzere bindiğim uçakta yazmıştım. Maalesef bu şarkı son dönemde birçok şehrin de içinde bulunduğu durumu yansıtıyor. Bu nedenle bunu çalmak zorunda olduğumuzu hissediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Akordiyonda Luciano Biondini, vurmalı çalgılarda ise Jarrod Cagwin'in eşlik ettiği sanatçı, "Solitude", "When Frankie Shot Lara", "Fish and Chips and Mushy Peas", "For Georges" ve "L'Histoire D'Un Parapluie" adlı eserlerinin de aralarında bulunduğu bir repertuvarı yorumladı.

Etkinlik 23 Şubat'ta ise Anouar Brahem Quartet konseriyle sona erecek.

Muhabir: Hilal Uştuk

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.