Raid Salah'ın 9 ay hapis cezasına çarptırılması

Raid Salah'ın 9 ay hapis cezasına çarptırılması
1948 Filistin İslami Hareketi lideri Salah:-"Yüksek Adalet Mahkemesi, Mescid-i Aksa'yı savunma hareketini durduracağını zanneden zulüm devletinin lehine, beyhude bir karar vermiştir"

KUDÜS (AA) - 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah, İsrail mahkemesince "şiddete teşvik" iddiasıyla 9 ay hapis cezasına çarptırılmasını, "beyhude bir karar" olarak nitelendirdi.

Salah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yüksek Adalet Mahkemesi, Mescid-i Aksa'yı savunma hareketini durduracağını zanneden zulüm devletinin lehine, beyhude bir karar vermiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Tutukluluk tecrübesini daha önce yaşadığını ve bundan Kudüs ile Aksa'yı korumak için daha büyük bir güç ve Filistin halkına karşı daha büyük bir sevgiyle geri döndüğünü ifade eden Salah, "Başka bir platform olarak orada da sorunlarımızın çözümü için çalışacağız. Tutukluluktan çıktıktan sonra da her zamanki gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz ancak Filistin halkını daraltan, bunaltan ve hayallerini işgal edenler hesap verecekler." dedi.

Salah, Arap ve İslam dünyasına seslenerek, "İşgal hükümetinin, Mescid-i Aksa'nın Yahudiler ve Müslümanlar arasında bölünmesi çabaları başta olmak üzere ördüğü komplolardan ötürü Aksa'nın desteğinize ihtiyacı var. Kudüs daha da ötesi Filistin ve halkı, siyasi ve ekonomik olarak size ihtiyaç duyuyor. Her geçen gün, bu direnişçi halkta derin yaralar bırakıyor." yorumunu yaptı.

Son mesajının ise Batı'ya olduğunu belirten Salah, "işgal devletinin, artık yaşanan hakikatlerin üzerini örtemediğini" vurgulayarak, "İsrail'in uygulamaları ona destek verenler için de bir utanç oldu. Kim barış ve güvenlik istiyorsa Filistin halkının yanında yer almalı ve ona yapılan zulmü durdurmalı" diye konuştu.

1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal el-Hatib, Salah'ın 2007'de verdiği cuma hutbesinde "şiddete teşvik" ettiği suçlamasıyla 11 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından İsrail Yüksek Adalet Mahkemesi'nin, duruşmayı yeniden görerek, Salah hakkında 9 ay hapis cezası verdiğini duyurmuştu.

Kudüs Bölge Mahkemesi, geçen yıl, Salah'a, "şiddete teşvik suçlamasıyla" 11 ay hapis cezası vermişti. Salah'ın tutukluk süresinin 15 Kasım'da başlayacağı belirtilmiş ancak Salah karara itiraz etmişti.

Raid Salah, Şubat 2007'de yaptığı bir konuşmada, İsrailli yetkililerin, Kudüs'ün Vadi'l-Cevz Mahallesi'nde yer alan ve Mescid-i Aksa'nın El-Meğaribe Kapısı'na giden yolu yıkmasını kınayan ifadeler kullanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.