Refah Sınır Kapısı'nın 'geçici' olarak açılması

Refah Sınır Kapısı'nın 'geçici' olarak açılması
Sınır Kapıları İdaresi Heyeti:- "Mısır yönetiminin geçici olarak açtığı Gazze sınırında yer alan Refah Kapısı'ndan ilk gün 433 kişi geçiş yaptı"

GAZZE (AA) - Mısır yönetiminin, geçici olarak açtığı Gazze sınırında yer alan Refah Kapısı'ndan ilk gün 433 kişinin geçiş yaptığı bildirildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sınır Kapıları İdaresi Heyetince yapılan yazılı açıklamada, iki günlüğüne geçici olarak açılan sınır kapısından ilk gün ikisinin yolcusu Mısırlılardan oluşan 7 otobüsle 433 kişi ve içinde hastaların bulunduğu 10 ambulansın geçiş yaptığı kaydedildi.

Kapının Gazze'den Mısır'a gidiş yönünün kapatıldığı ve geçişlerinin tek yöne indirildiği ifade edilen açıklamada, yarınki geçişlerde önceliğin bugün giden otobüslerin dönüşü ve seyahat listesinde kayıtlı olanlara ait olduğu aktarıldı.

Mısır'ın, 85 gündür kapalı tuttuğu Refah Sınır Kapısı'nı 2 günlüğüne çift yönlü olarak hasta, öğrenci, oturumu olanlar ve yabancı pasaport sahiplerinin geçişleri için açtığı bildirilmişti.

İsrail'in 2006'dan bu yana abluka altında tuttuğu Gazze'nin dış dünyayla bağlantı kurabildiği 7 sınır kapısından 6'sı İsrail'in, Refah Sınır Kapısı ise Mısır'ın kontrolünde bulunuyor. Mısır yönetimi, güvenlik gerekçesiyle Temmuz 2013'ten bu yana kapattığı Refah Sınır Kapısı'nı zaman zaman insani durumlar için açıyor.

Gazze'deki diğer sınır kapılarının denetimini yapan İsrail ise bölgeye çimento girişini, "Hamas'ın askeri amaçlar için kullandığını" iddia ederek durdurduğunu açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.