Refah Sınır Kapısı'nın 'geçici' olarak açılması

Refah Sınır Kapısı'nın 'geçici' olarak açılması
Refah Sınır Kapısı'ndan geçişler ikinci gününde devam ediyor

GAZZE (AA) - Mısır yönetiminin, geçici olarak açtığı Gazze sınırında yer alan Refah Kapısı'ndan geçişlerin bugün de çift yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sınır Kapıları İdaresi Heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mısır yönetiminin sınır kapısını insani geçişler için çift yönlü olarak açık tuttuğu belirtildi. Geçişlerin öğrenci, hasta, yurt dışında oturumu ve yabancı ülke vatandaşlığı olanlara ayrıldığı belirtildi.

Heyet, Gazze'de 4 bini hasta olmak üzere yaklaşık 30 bin kişinin geçiş için beklediğini belirterek, Mısır yönetiminden sınır kapısının bir kaç gün daha açık tutulmasını talep etti.

Dün, Mısır tarafından 85 gündür kapalı tutulan Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze yönünden 433, Mısır yönünden ise 511 kişi geçiş yapmıştı.

İsrail'in 2006'dan bu yana abluka altında tuttuğu Gazze'nin dış dünyayla bağlantı kurabildiği 7 sınır kapısından 6'sı İsrail'in, Refah Sınır Kapısı ise Mısır'ın kontrolünde bulunuyor. Mısır yönetimi, güvenlik gerekçesiyle Temmuz 2013'ten bu yana kapattığı Refah Sınır Kapısı'nı zaman zaman insani durumlar için açıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.