Regaip Kandili

Regaip Kandili
ANKARA (AA) - Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, kameri aylar olan ve İslamiyet'te önem atfedilen "üç ayların" başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla...

ANKARA (AA) - Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, kameri aylar olan ve İslamiyet'te önem atfedilen "üç ayların" başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mesajında Regaip Kandilinin ve üç ayların önemini ve manasına değinen Acehan, son zamanlarda Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu bölgenin zor günlerden geçtiğini belirtti.

Acehan, mesajında şunları kaydetti:

"Öncelikle bu güzel toprakları bizlere vatan olarak armağan eden ecdadımız ile bugüne kadar vatan savunmasında canlarını feda eden aziz şehit ve gazilerimize, bu mübarek zaman dilimi yüzü suyu hürmetine Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Bereketli üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandilinin, ülkemiz başta olmak üzere bütün dünyada huzur ve selametin oluşmasına vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Regaip, Miraç, Berat ve Kadir geceleri gibi müstesna kandil gecelerinin yer aldığı üç aylar, milletimiz ve tüm İslam alemi için çok önemli ve faziletli zamanlardır."

Faziletle donatılmış üç ayların, Müslümanlar için bir fırsat dönemi olarak algılanmasının yerinde olacağını bildiren Acehan, bu nedenle Regaip Kandilinin, sevgi ve gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olmasını temenni etti.

Kandil olarak adlandırılan gecelerin, ışıklarıyla sadece karanlık geceleri değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönülleri aydınlattığını bildiren Acehan, kandillerin her zaman ayrı bir önemi olduğunu kaydetti.

Regaip gecesinin, ayrıca zamanın ve mekanın kişi hakkında şahitlik yapacağı, adalet ve hesap günü geldiğinde hesabın verileceği bir maziye imza atmak, sonraki nesillere hayırla yad edecekleri iyi bir gelecek ve yaşanabilir güzel bir dünya bırakmak için de iyi bir muhasebe vakti olduğuna işaret eden Acehan, şunları kaydetti:

"Bu üç ayların tüm dünyaya, gönül coğrafyamıza ve İslam alemine barış ve huzur getirmesini diliyor, Ortadoğu'da yaşanan ve çoğunlukla Müslüman kardeşlerimizin zarar gördüğü kargaşa ortamının üç aylar vesilesiyle son bulmasını ümit ediyorum. Bu ayların en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılması dileğiyle, tüm hemşehrilerimin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.