Rehine kahramanlık yapmak isterken öldü

Rehine kahramanlık yapmak isterken öldü
Market saldırısı esnasında rehinelerden biri, saldırgan Coulibaly'yi öldürmek için kasa üzerindeki silahını aldı. Ancak o silah tutukluk yaptığı için oradaydı...

Fransa'nın başkenti Paris'in Porte de Vincennes bölgesindeki bir koşer marketteki Charlie Hebdo bağlantılı saldırı esnasında rehinelerin yaşadıkları su yüzüne çıkmaya başladı. Polislerin operasyon anı sırasında çekilen görüntüler, polislerin içeri girmeden önce rehinlerin öldüğünü gösteriyor.

Saldırı esnasında oğluyla beraber markette bulunan ve ismini 'Mickael B' olarak veren rehine ise, Fransız basınına içeride neler yaşandığını aktardı. Le Point gazetesine konuşan 30 yaşlarındaki Mickael B, "Karım ekmek ve tavuk almam için markete yollamıştı. İçerideyken bir patlama sesi duyduk. İki elinde Kalaşnikov'lar tutan bir adamı gördüğümde neler olduğunu anladım" dedi. Önce marketin altındaki soğuk hava deposunda oğlu ve birkaç kişiyle beraber saklandıklarını belirten adam, Coulibaly'nin yukarı gelmeleri yönünde haber yollaması üzerine geri dönmek zorunda kalmış. Yukarı çıktıklarında kanlar içinde bir kişinin yerde yattığını gören Mickael B, "Rehinelerden biri saldırganın bir kasanın üzerinde bıraktığı silahı alarak ona doğru doğrulttu. Ancak silah tutukluk yapıyordu ve bu nedenle oraya bırakılmıştı. Saldırgan rehineyi o anda vurarak öldürdü" dedi.

'İslam Devleti üyesiyim'

 

"Benim adım Amedy Coulibaly. Maliliyim ve Müslümanım. İslam Devleti üyesiyim" şeklinde konuşan saldırgan, bir süre sonra Mickael B'ye bir televizyon kanalını aramasını söyledi. Bunun üzerine BFMTV kanalına bağlanan Coulibaly, görüşme esnasında sunucunun sorularını yanıtladı ve Kouachi kardeşlerle beraber olduğunu açıkladı. Mickael B, "Terörist ölmeye hazırlanıyordu. Bize 'ölmeye hazır olduğunu ve bunun kendisi için bir ödül olduğunu' söyledi. Daha sonra dua etmeye başladı" dedi. Bu anda telefonun açık olduğunu ve polisin içeride yaşananları duyduğunu ifade eden rehine, "O anda marketin kepenkleri indi. Operasyonun başladığını anladık ve yere yattık" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.