Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulu kararları
ANKARA (AA) - Rekabet Kurulu, Polinas Plastik AŞ'deki Abdul Wahab Mahmouod Jassim Al Bunnia'ya ait hisselerin Yıldız Holding tarafından devralınması işlemine...

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulu, Polinas Plastik AŞ'deki Abdul Wahab Mahmouod Jassim Al Bunnia'ya ait hisselerin Yıldız Holding tarafından devralınması işlemine izin verdi.
Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Mecaplast Grubunun tek kontrolünün, Equistone Partners Europe SAS tarafından yönetilen bir yatırım fonu olan Equistone V FPCI tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.
Spheros Holding GmbH'nin tüm hisselerinin Valeo Holding GmbH tarafından devralınması işlemi ile İzopoli Yapı Elemanları Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kontrolünün Kingspan Group PLC’nin çoğunluk hissesine sahip olduğu Kingspan MEATI B.V. tarafından devralınması işlemine izin verildi.
Club Jolly Turizm ve Ticaret AŞ'nin ve Gordion Teknoloji AŞ'nin sermayelerini temsil eden payların bir kısmının Goldman Sachs Group Inc.'nin dolaylı olarak kontrolünü elinde tuttuğu ELQ Investors II Ltd. tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.
Polinas Plastik Sanayii ve Ticareti AŞ'deki Abdul Wahab Mahmouod Jassim Al Bunnia'ya ait hisselerin Yıldız Holding AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.
Bankalararası Kart Merkezi AŞ’nin "Türkiye’nin Ödeme Yöntemi-TROY" kurulması kararına menfi tespit belgesi verilemeyeceğine, bireysel muafiyet tanınmasına kararlaştırıldı. Kurul tarafından ayrıca, Bankalararası Kart Merkezi AŞ ile Discover Financial Services LLC arasında imzalanan "Lisans Anlaşması"na menfi tespit belgesi verilemeyeceğine, grup muafiyetinden yararlandığına hükmedildi. İki firma arasındaki "İşbirliği Anlaşması"na menfi tespit belgesi verilemeyeceği ve bireysel muafiyet tanınması da Kurulca karara bağlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.