Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulu kararları
ANKARA (AA) - Rekabet Kurulu, Türkiye Garanti Bankası AŞ ile Eureka Sigorta AŞ arasındaki Hayat-Dışı Sigortaları Acenteliği Sözleşmesi'nin grup muafiyetinden...

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulu, Türkiye Garanti Bankası AŞ ile Eureka Sigorta AŞ arasındaki Hayat-Dışı Sigortaları Acenteliği Sözleşmesi'nin grup muafiyetinden yararlanamadığına ve söz konusu sözleşmeye bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan Kurul kararlarına göre, Olympus Steel Jersey Limited tarafından, Tata Steel Group'un iştirakleri olan Long Steel UK Limited, Tata Steel France Rail SAS, Tata Steel UK Rail Consultancy Limited, Steel Company of Ireland Limited, Capora Merchant Bar plc, Fabsec Limited ve Redcar Bulk Terminal Limited üzerindeki sahiplik haklarının devralınması işlemine izin verildi.

Çelik Form Otomotiv AŞ'nin hisselerinin belli oranının Beyçelik Gestamp Kalıp ve Oto Yan San. AŞ tarafından devralınması işlemi ile Wincor Nixdorf Aktiengesellschaft'ın kontrolünün Diebold Incorporated tarafından devralınması işlemi onaylandı.

EMC Corporation'ın ve EMC Corporation’ın VMware, Inc'te bulunan belli oranda hissesinin Denali Holding, Inc. tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Kurul ayrıca, Türkiye Garanti Bankası AŞ ile Eureka Sigorta AŞ arasındaki Hayat-Dışı Sigortaları Acenteliği Sözleşmesi'nin grup muafiyetinden yararlanamadığına, bununla birlikte söz konusu sözleşmeye bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.