Rektör Şahin, “GÖREVE YENİDEN TALİBİM”

Rektör Şahin, “GÖREVE YENİDEN TALİBİM”
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, üniversitenin güçlü akademik kadrosu ile Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer aldığını belirterek, yeni dönem çalışmalarını anlattı ve “Yeni dönem için de göreve talibim” dedi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, PUSULA’ya özel açıklamalarda bulundu. Konya’nın 140 bin öğrenci ile en çok tercih edilen üniversite şehirleri arasında 4’üncü sırada olduğunu belirten Rektör Şahin, Konya’nın kendine özgü özelliklerinin olduğunu vurguladı. Türkiye’nin merkezinde olması, sakin, huzur şehri olması bakımından Konya’nın öğrenci şehri olduğunu belirten Şahin, öğrencileri Konya’ya ve Selçuk Üniversitesine davet ettiğini belirterek, “Üniversite olarak eğitim kalitemiz ve uygulamalı eğitimlerimizle öğrencilerimizin eğitim sonrası da bir adım öne geçmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda bir kampüs üniversitesi olmamız farklı bölümlerdeki öğrencilerin kaynaşmasını ve çevrelerini genişletmelerine yardımcı oluyor. Kampüsümüz öğrenci dostu bir kampüs. Öğrencilerin en uygun fiyatlarla en iyi şekilde yaşamlarını sürdürebilecekleri yurtlar, kafeteryalar oluşturduk. Sosyal ve yaşam alanları da öğrencilerin ihtiyaçlarını giderecek şekilde. Öğrencilerimiz kampüsten hiç dışarı çıkmadan gündelik hayatlarını sürdürebilirler. Ayrıca kaliteli ve güçlü akademik kadromuzla hem uluslararası hem de ulusal düzeyde kendilerini ispat etmiş bilim adamlarımızla eğitim kalitesi konusunda iddialı bir üniversiteyiz” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’DE İLK 15’DEYİZ”

Selçuk Üniversitesinin Türkiye’de en başarılı üniversiteler içerisinde ilk 15’in içerisinde olduğunu belirten Rektör Şahin, Ziraat, Diş Hekimliği, Kimya, Sağlık ve Mühendislik alanında önemli çalışmalar yapıldığını vurgularken; dünya kategorisinde ilk binin içerisinde olduğumuz kaydetti.

“KAMPÜS İÇİ GÜVENLİĞİNİ HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ”

Hem Tıp Fakültesi hem de Diş Hekimliği Fakültesi’ne gelen hastaların kampüse girişlerinin güvenlik zafiyeti oluşturuyor gibi gözüktüğünü belirten Rektör Şahin, üniversitenin sadece kapı giriş kontrol alanları ile değil birçok şekilde güvenlik tedbirlerinin olduğunu da sözlerine ekledi. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü; “Güvenlik noktasında bir zafiyet var gibi görünse de güvenlik tedbirlerimiz oldukça güçlü. Biz üniversite olarak gerekli tedbirleri aldık. İnsanlar sadece dışarıda araçları karşılayan güvenlik görevlisinin olduğunu zannediyorlar ama aslında öyle değil. Kameralarla okul içerisine giren araçların plakalı ve araçlar kontrol ediliyor. Kampüs içerisinde başıboş dolaşan, düzensiz ve beklenmedik davranış sergileyen insanlarda MOBESE kameraları ile gözlemlenmekte ve olası bir durumda anında müdahale edilmekte. Dolayısıyla güven açığını aşırı hassasiyet ve yakın takiple karşılıyoruz.” 

img_20190919_163259_027.jpg

“AMACIMIZ ÜNİVERİSTENİN YÜKÜNÜ AZALTMAK DEĞİLDİ”

Mühendislik Fakültesi’nin Konya Teknik Üniversiteye devri ile ilgili konuşan Rektör Şahin, “Benim görev devir tesliminde telaffuz ettiğim 2 şey vardı. Konya’da eğer siyasi irade uygun görürse bir Teknik Üniversitenin kurulmasına katkı sağlayabileceğimizi ifade etmiştik ve bunu gerçekleştirdik. Konya Teknik Üniversitesinin kuruluş sürecinde elimizdeki en güçlü kurumlarımızı Konya Teknik Üniversitesine devrettik. Buradaki amacımızda Selçuk Üniversitesinin belli yüklerden kurtulması değildi. Amacımız yeni kurulacak üniversitenin ülkedeki diğer teknik üniversite ile daha baştan itibaren rekabet edebilir, yarışabilir halde olması arzusuydu. Ben bu arzuyu da gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Ayrılması kayıp ama eksiklik değil. Çünkü aynı alanlarda faaliyet gösteren başka fakültelerimiz var” diye konuştu.

“YERLİ OTOMOBİL PROJESİ’NDE SÜREÇ İSTENİLEN ŞEKİLDE İLERLEMEDİ”

Üniversite olarak yerli otomobil projesinin 15 Temmuz sürecine denk geldiğini ve sürecin istenilen şekilde yönetilemediğini söyleyen Rektör Şahin, Teknoloji Fakültesi bünyesinde otomotiv teknolojileri ile ilgili bir araştırma uygulama merkezi kurulduğunu ve bu alanda tasarım yapabilecek, sektörün ihtiyaç duyduğu elemanların yetiştirilebileceğini de sözlerin ekledi.  

“İKİNCİ 4 YILA TALİBİZ”

Aralık ayında ilk 4 yılını tamamlayan Rektör Şahin başarılı çalışmalarını sürdürebilmek için ikinci 4 yıla da talip olduğunu kaydetti. Konu ile ilgili konuşan Şahin, “Göreve talibiz. Bu görev bize tevdi edilirse 4 yılda edindiğimiz bilgi ve tecrübe ile çok daha verimli üretken çalışmalar yapacağımızı ifade edebilirim. 15 Temmuz süreci büyük bir yıkım olabilirdi, büyük haksızlıklar yapılabilirdi. Çünkü gerçekten FETÖ, üniversiteyi ele geçirmişti. Buradan üniversitedeki herkes FETÖ’cü anlamı çıkmasın. FETÖ, üniversitenin yönetimini ele geçirmiş hakimiyetini tamamen kurmuştu. Biz böyle bir ortamda devraldığımız üniversiteyi ciddi manada ayıkladık ve bazı sıkıntıların yaşanmaması için, yanlış insanların mağdur edilememesi için de elimizden gelen gayreti gösterdik” ifadelerine yer verdi.

“AKADEMİK KADRO AÇIĞINI HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLADIK”

Üniversite olarak akademik kadroda açık olmadığını belirten Rektör Şahin, özellikle FETÖ sürecinde hızlı bir temizlik yaptıklarını belirterek akademik kadro açığını da giderdiklerini belirtti. Şahin, “FETÖ sürecinde yaklaşık 206 kişi ihraç etmiştik. 15 Temmuz’u takip eden süreçte bu açığımızı giderdik. Asgari düzeyde ihtiyaçlarımızı giderdik ve kalitesi yüksek çalışmalar yapmış, bilimsel anlamda öne çıkmış, genç akademisyenlerle kadromuzu takviye ve teşvik ediyoruz. Çünkü akademik hayat devamlılık ister. Biz kadromuzu tamamladık 10 sene kimseyi alamayacağız diyemezsiniz. Belli alanlarda öne çıkmış, fikir üreten, bilgi üreten birileri oldukça, istikbal vaat eden arkadaşlarımız oldukça biz akademisyen almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“BAHAR ŞENLİKLERİ İÇİN BÜTÇE YOK”

Öğrencilerin merakla beklediği bahar şenlikleri hususunda da açıklamalarda bulunan Rektör Şahin, bütçenin kısıtlı olduğunu vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Bahar şenlikleri hususunda birkaç sorun var. Öğrencilerimizin mutlu olmasını, bu tür aktivitelerin içerisinde bulunmasını biz de istiyoruz; ancak bütçe sorunumuz var. Bu tür organizasyonlar için üniversite bütçesinden para ayıramayız. Sponsorlarla organizelerde de sorunlar yaşayabiliyoruz. Sponsorlar da 2 günlük yapılacak şenliklerle masraflarını çıkaramayacaklarını belirtiyorlar. Üstelik sınavların geldiği bir tarihte üniversiteyi 5 gün kilitleyecek bir şenlik organizasyonu eğitim anlayışıyla çok uygun değil. Bu nedenle sponsorlarla yaptığımız görüşmeler ilerleme kaydetmedi. Üniversite bütçesinde de para ayıramayacağımız için şenlik organizasyonundan bu sene vazgeçtik.”

“ÜNİVERSİTEMİZ SADECE ÖĞRENCİ MEZUN ETMEKLE YETİNMİYOR”

Bu sene 45 yaşına giren Selçuk Üniversitesinin 75 bin öğrenci, 2 bin 500 akademisyen, 5 bin çalışanıyla ortalama 80-85 bin insanın olduğu, yıllık 1 milyar bütçesi olan bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Şahin, sektörün ihtiyacı olduğu alanlarda önemli çalışmalar yapıldığını ve gerekliği eğitimin verildiğini belirterek, “Artık Selçuk Üniversitesi öğrenci mezun etmeninin dışında da bireyler ortaya koyacak duruma” diyerek ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlara dönük çalışmalar yaptıklarını kaydetti.  (Ayşegül Ertul)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum