Rektör Şeker’den 15 Temmuz mesajı

Rektör Şeker’den 15 Temmuz mesajı
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi; “15 Temmuz’da ülkemiz uçurumun eşiğinden dönmüştür. Bu süreçte elde ettiğimiz bilgiler ve ülkenin nasıl bir uçurumdan döndüğü konusunda ortaya konan belgeler bizlere şükretmeyi ve ders çıkarmayı zorunlu kılmaktadır. Bu konuda özellikle üniversiteler olarak geçmişte nerelerde hata yaptığımız yönünde değerlendirmeler yapmak zorundayız. Çünkü tarih, tekerrür etmemesi için ders alınması gereken olaylarla doludur. Millet nezdinde mahkum olmuş ve vatana ihaneti açığa çıkmış olan bu örgütün ortaya koyduğu ihanetin boyutları millet olarak yaşadığımız sürecin vahametini belgelemektedir. Bu detaylar bize gösteriyor ki, yıllardır faaliyet gösteren bu örgütün işbirlikçileriyle beraber ülkeyi işgale götürecek olan bir süreci bekledikleri, amaçladıkları ortadadır. Bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türk milleti ortaya koyduğu şanlı direnişiyle bu kalkışmayı püskürttü ve gerekli dersi vermiş oldu. Bunların tekrarlanmaması için de gençlere, gelecek kuşaklara bizim bunu iyi öğretmemiz gerekiyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi ülkemiz insanının ferasetiyle, basiretiyle püskürtülmüş ve gelecek kuşaklara emanet edilmiş şanlı bir destan olarak tarihimize geçmiştir. Özellikle sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet adamlığında, hem iktidardaki hem muhalefetteki yöneticilerin ortaya koydukları tavırla sürecin selamete çıkarılması da son derece önemli olmuştur. Ülkemiz gençlerinin akıllarını, gönüllerini başkalarına ipotek ettirmemelerini temenni ediyoruz. Darbe girişimi, milletimize karşı yapılmış bir ihanettir. Tüm şehitlerimizle beraber 15 Temmuz şehitlerimizi de şükranla, minnetle ve hayırla yâd ediyoruz. Şehit ailelerimize sabırlar, gazilerimize şifalar diliyoruz. Bu aziz milletin tekrar böyle acılar yaşamaması için 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.