Ritmik Cimnastik Türkiye Şampiyonası sona erdi

Ritmik Cimnastik Türkiye Şampiyonası sona erdi
EDİRNE (AA) - Ritmik Cimnastik İl Takım ve Grup Türkiye Şampiyonası Edirne'de sona erdi.Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada 35 kulüpten 146...


EDİRNE (AA) - Ritmik Cimnastik İl Takım ve Grup Türkiye Şampiyonası Edirne'de sona erdi.

Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada 35 kulüpten 146 sporcu iki gün boyunca bireysel ve grup halinde yeteneklerini sergiledi.

Şampiyona sonunda bireyselde Duru Duygu Usta birinci, Nehir Serap Özdemir ikinci, Aleyna Akıncı ise üçüncü oldu. Takım kategorisinde ise Hacettepe Üniversitesi Spor Kulübü birinciliği, Ege Cimnastik Spor Kulübü ikinciliği, İstanbul Cimnastik Kulübü ise üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Aydın Tank, yaptığı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyatları'na iki sporcuyla katılmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'yi 2020 Olimpiyatları'nda da daha fazla sporcu ile temsil etmek istediklerini anlatan Tank, şunları kaydetti:

"Cimnastik alanında gelişmeler yaşanıyor. Özellikle Edirne ritmik cimnastiğin doğduğu yerdir. Burada çok başarılı sporcular yetişti. Tabii ki zamanla birtakım olumsuzluklar ritmik cimnastiğin Edirne'de güç kaybetmesine neden oldu. Biz dört yıl önce göreve başladığımızda Edirne'de ritmik cimnastik yoktu. Mimar Sinan Spor Salonu'nun arka tarafındaki salonu gençlik ve spor müdürlüğü ve yerel yönetimin katkılarıyla ritmik cimnastiğe açtık. Burası ritmik cimnastikte merkez oldu. Türkiye'de ritmik cimnastik alanındaki iki merkezden biri Edirne'de. Diğeri İzmir'dedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.