Rize'deki Fetö/pdy Davasında Karar

Rize'deki Fetö/pdy Davasında Karar
İldeki emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında yargılanan 10 eski emniyet personelinden 8'i hapis cezasına çarptırıldı, ikisi beraat etti

RİZE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Rize'deki emniyet yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında yargılanan 10 kişiden 8'i, 4 yıl iki aydan 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, "silahlı terör örgütüne üye olduğu" iddiasıyla yargılanan polislikten ihraç edilmiş tutuklu sanıklar eski emniyet müdür yardımcısı Hüseyin E, dönemin terörle mücadele şube müdürü Rahmi K, Ali Ş, Seyit C, Abbas K, Yasin Y. ile tutuksuz sanıklar S.D, H.D, İY, M.S, avukatları ve yakınları katıldı.

Sanıklar son savunmalarında haklarındaki örgüt üyeliği, bazıları ise ByLock kullandığı yönündeki iddiaları ve diğer suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, eski emniyet müdür yardımcısı Hüseyin E. ile Seyit C, Yasin Y. ve Abbas K'yi "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6'şar ay, dönemin terörle mücadele şube müdürü Rahmi K. ve Ali Ş'yi 8 yıl bir ay 15'er gün, H.D. ve S.D'yi ise "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan 4 yıl 2'şer ay hapisle cezalandırdı. Heyet, suçun vasıflarının oluşmadığı gerekçesiyle İ.Y. ile M.S'nin ise beraatine hükmetti.

Heyet ayrıca istinaf ve yargıtay aşamasında tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına hükmetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.