“Rol model milletvekili olacağım”

“Rol model milletvekili olacağım”
“Tefekkürsüz bir toplum, başıboş kafiledir. Tevekkül doğurmayan Tefekkür nafiledir”

“Tefekkürsüz bir toplum, başıboş kafiledir. Tevekkül doğurmayan Tefekkür nafiledir” Bu sözlerle başladığımız röportajımız Ömer Lütfi Ersöz’le. AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı. İlahiyatçı. Öğrencilik yıllarından itibaren pek çok sivil toplum örgütünde görev almış, yöneticilik yapmış bir isim.  Aileden siyasetçi. Köşe yazarı. Son görev yeri ise Büyükşehir Belediyesi Garajlardan Sorumlu Şube Müdürü.

RÖPORTAJ: ÇİĞDEM KURUT

Ömer Lütfi Ersöz’ü başka nasıl tanımlayabiliriz?

1962 yılında Akören’de doğdum. İlk ve Orta tahsilini Akören’de tamamladı. Konya İmam Hatip Lisesinden 1980, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Eğitim-Öğretim yılında mezun oldum. Bir dönem öğretmenlik yaptım. Çok sayıda sivil toplum örgütünde görev aldım. 2. Baskısı yapılan, “Damıtılmış Damlalar” isimli yayımlanmış eserim var. Ayrıca basıma hazır hale getirilmiş Muhammedül Emin, Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed (s.a.s.)’in Hayatı ile Ayetlerin Işığında Peygamber Kıssaları Ve Helâk olan Kavimler isimli çalışmam bulunuyor. Özellikle İslâm-Siyaset ve İdare anlayışına ilişkin araştırmalar yapıyorum. Osmanlıca, Arapça ve İngilizce biliyorum. Evliyim, üç çocuğum var.

Kaç yıldır siyasetin içerisinde bulunuyorsunuz?

30 yılı aşkın memuriyet hayatım boyunca,  MTTB, Akıncılar Derneği, Milli Gençlik Vakfı gibi çok önemli sivil toplum örgütlerinde Eğitim Başkanı, Şube Başkanı gibi görevlerde bulundum. Esasen Ersöz ailesi olarak sürekli siyasetin içinde yer almış bulunmaktayız. Amcam Veyis Ersöz, Milli Selamet Partisi İl Başkan Yardımcılığı ve Basın sözcülüğü görevlerinde bulundu. Babam Seyit Mehmet Ersöz Refah Partisi Akören İlçe Başkanlığı yaptı.   Babam 1980 ihtilalinden, ben de 28 Şubat Post modern darbesinden sonra İslâmi siyasi görüşe mensup olduğumuz gerekçeleriyle sürgüne gönderildik. 28 Şubat’ın etkisiyle büyük oranda oy kaybı yaşandığı bir ortamda 1999 yılında Fazilet Partisi’nden Konya Akören ilçesine Belediye Başkanı adayı gösterildim ve %5 olan oy oranımızı %32 ye yükseltme başarısını gösterdim.

Ailemiz ve yakın çevrem, hep bu kutsal yolculukta olduğu için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın,“Biz büluğ çağına bu teşkilatlarda erdik” dediği gibi hamdolsun bizler de Milli Görüş Teşkilatları içinde 30 yılı aşkın bir süredir bazen fiilen bazen de resmen siyasetin içinde bulunduk. Ak Parti’nin kurulması ile birlikte de bu çatı içinde yer almış olduk.

dscf2505.jpg

AK Parti hükümeti politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Malumunuz AK Parti 2001 yılında;  “Yasaklarla, Yolsuzluklarla ve Yoksullukla” mücadele etmek için kurulmuş, “Yeter artık, söz de, karar da milletindir” diyerek, 2002 yılında yapılan seçimlerle İktidara gelmiş ve sonrasındaki girdiği bütün seçimleri, oylarını artırarak kazanmıştır. Bu başarı hikâyesi, birçok güzel hizmet yapıldığının açık bir göstergesidir. AK Parti’nin maddi ve manevi alanlarda yaptıkları ortadadır. Türkiye’miz için; yapılmış olan bölünmüş yollar, hızlı tren ağları, TOKİ aracılığı ile ekonomik olarak yaptığı konutlar, sağlık alanındaki hizmetler, eğitim alanındaki hizmetler, köprüler, hava alanları, enerji santralleri, kendimize ait Altay Tankı, Atak Helikopteri, Savaş Gemileri, Kısa ve Orta menzilli Füzeler vb. yapılmasını sağladığı, hepimizin malumudur. 2023 hedefleri içerisinde, kişi başına düşen Milli geliri, dünyadaki ilk on ülkenin seviyesine yükseltmeye kilitlenerek, 2071 vizyonuna uygun olarak çalışacağız. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, her alanda çok güzel hizmetler yapılarak, mazlum ve mağdurlara sahip çıkılmaya devam edilecektir.

Siz milletvekili olursanız ülkeye ne gibi bir katkınız olacak?

Bu güne kadar yapılanlar neticesinde; Özgürlüklerin önü açılmış, çözüm sürecinin başlaması ile ülkeye huzur ve barış gelmiş, kardeşin kardeşi öldürmesine engel olunmuştur. Barıştan yana olduğu, insana değer verdiği, katsayı adaletsizliğini giderdiği, Meslek Liselerinin Orta Kısımlarını açtığı, Kur’an-ı Kerim’i ve Siyer-i Nebi’yi seçmeli olarak Orta Okul ve Liselere ders olarak koyduğu, yıllardır kanayan bir yaraya neşter vurup Başörtüsü yasağını kaldırdığı için,  Ak Partiyi tercihimiz; sevdaya dönüşmüştür.  Nasip olur, partimizce de tercih edilirsem; aydınlık bir gelecek, ekonomimizin ilk on içinde olması, kardeşlik, birlik, beraberlik, barış, tuzaklara düşmemek, hukukun üstünlüğünü gereği gibi hakim kılmak, çözüm sürecinin nihai hedefine ulaşması, Hak’ka dayalı bir Anayasa oluşturulması, başkanlık sistemine geçiş, adalet, özgürlük ve milletimizin geleceği için çalışacağım.

dscf2503uieeiueuieu.jpg

Sizin gözünüzle siyaset nedir?

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun dediği gibi, “Davamız Ak, Sevdamız Ak’tır.” Bizim için siyaset; erdem ve ahlâk meselesidir. Siyaset Hak’kın rızasına uygun olarak halka hizmet etme, Hak ve Adalet ölçüleri içinde devleti yönetme ve milletimizin hizmetinde olma sanatıdır. Siyaset bir araçtır, baki olan Rabbimiz ve davamızdır. Önemli olan Baki olanın yolunda, fani olana hizmet etmektir.

Konya için ne düşünüyorsunuz?

“Güç” kavramını literatürümüze oturtarak, Konya’mızın şehir gücü tanımını yapmak ve hepimizin eksikliğini düşündüğü, Konya Lobisi’ni oluşturmak. KOP yaklaşımına yeni bir bakış getirerek, kısa sürede üretim artışı ve katma değer sağlayacak projelerle, bölgesel toplum kalkınması hususunda, insanlığa örnek bir model sunmak. Konya’mızın stratejik analiz ana hedefi çerçevesinde, stratejik düşünülerek planlanması ve yönetilmesi geleneğini oluşturarak; geleceğimizin ihya ve inşası noktasında, tüm sivil toplum örgütlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızla meslek odalarımızın, birbirleri ile koordineli ve daha verimli çalışma zeminini oluşturmak. Yapılmakta olan ve yapılması planlanan projelere gereken destek verilerek,  hız kazandırılmasını sağlamak ve bu kapsamda çevre yolunun tamamlanması ile birlikte, yeni sağlık ve eğitim politikalarını geliştirmek. Lojistik köy projesi kapsamında, Konya’yı ulaşım ağının merkezi haline getirmek için, karayolu ve demiryolunu limanlarla bağlantılı hale getirerek, üretilen tarım, hayvancılık ve sanayi ürünlerinin en kısa sürede çıkış noktalarına ulaştırarak, ihracat pazar payını artırmak. Hava kirliliği ve sanayinin çevreye olumsuz etkilerini gidermeye yönelik çalışma ile birlikte enerji yatırımlarını takip etmek. Kültür ve sanat faaliyetlerine ağırlık vererek, Konya’mızı Kültür ve inanç turizminin Başkenti haline getirmek için çalışmak. Tarım ve hayvancılık alanında ARGE odaklı çalışmalar zenginleştirilerek, modern teknoloji kullanımını sağlamak. Halkın içinden biri olduğumun en somut nişanesi olarak Konya merkezde bir irtibat büromu açık bulundurarak, her türlü istek ve sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmak. Halkımız ile tamamen bütünleşerek, onların mecliste konuşan dili, gerçek bir rol model milletvekili olmak” gibi plan, proje ve hedeflerimiz var.

Son olarak ne eklemek istersiniz?

Bugüne kadar elde ettiğim bilgi, birikim ve tecrübelerimi bir dava adamı olarak; Konya’mıza, Türkiye’mize sunmak istediğim için AK Parti Konya milletvekili aday adayı oldum. Görev verildiği taktirde en iyi şekilde yerine getirmeye hazırım. Bu seçimler ülkemiz açısından çok önemli. Yeni Türkiye’nin oluşumunda benim de katkım olacağı inancındayım. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.