Roma Açık Tenis Turnuvası

Roma Açık Tenis Turnuvası
- Turnuvada erkeklerde ve kadınlarda çeyrek final maçları tamamlandı

ROMA (AA) - Roma Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkekler ve kadınlarda yarı finale yükselen raketler belli oldu.

Başkentte Foro Italico Spor Kompleksi'ndeki toprak kortlarda oynanan, erkeklerde 4 milyon 300 bin, kadınlarda ise 2 milyon 399 bin avro ödüllü turnuvanın 6. gününde çeyrek final maçları yapıldı.

Turnuvada günün en çok merak edilen maçında, erkeklerde dünya 1 numarası ve Roma'da son 2 yılın şampiyonu Novak Djokovic ile 5 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, erken final ayarındaki çeyrek final maçına çıktılar. Çekişmeye sahne olan maçı 7-5 ve 7-6'lık setlerle 2-0 kazanan Djokovic, Nadal'ı eleyerek adını yarı finale yazdırdı.

Djokovic'in yarı finaldeki rakibi ise 13 numaralı seribaşı Avusturyalı Dominic Thiem'i 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenen 6 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori oldu.

Bir diğer çeyrek final maçında, 2 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray de 12 numaralı seribaşı Belçikalı raket David Goffin'i 6-1 ve 7-5'lik setlerle fazla zorlanmadan 2-0 yenerek, son 4'e kaldı. Murray, Arjantinli Juan Monaco'nun çekilmesiyle maç yapmadan yarı finale çıkan Fransız genç tenisçi Lucas Pouille ile rakip oldu.


- Serena Williams yoluna devam ediyor


Kadınlarda dünya 1 numarası Serena Williams, çeyrek final maçında 9 numaralı seribaşı Svetlana Kuznetsova'yı, 6-2 ve 6-0'lık setlerle 2-0 mağlup ederek, yarı finale çıktı.

Williams'ın yarı finaldeki rakibi ise çeyrek finalde Japon Misaki Doi'yi, 6-2 ve 7-6'lük iki setle 2-0 yenen Rumen Irina Begu oldu.

Üç numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza da 11 numaralı seribaşı İsviçreli Timea Bacsinszky'yi 7-5 ve 6-2'lik iki set sonucunda 2-0 yenerek, yarı finale yükseldi.

Muguruza yarı finalde ABD'li Madison Keys ile karşılaşacak. Keys de bugün çeyrek finalde Çek raket Barbora Strycova'yı 6-4, 4-6 ve 6-3'lük 3 set sonucunda 2-1 yenerek, adını yarı finale yazdırdı.

Turnuvaya, yarın yarı final maçlarıyla devam edilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.