Roman kadın hayatı "okumaya" başladı

Roman kadın hayatı "okumaya" başladı
Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in desteğiyle dezavantajlı kadınların iş hayatına kazandırılması amacıyla düzenlenen okuma yazma kursunu tamamlayan Çimen Alem, ilkokulda hizmetli olarak işe başladı - Alem: - "Bugüne kadar okuma yazma bilmediğim için hiç

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'de dezavantajlı kadınların iş hayatına kazandırılması amacıyla düzenlenen okuma yazma kursunu tamamlayan Roman kökenli Çimen Alem, ilkokulda hizmetli olarak istihdam edildi.

Geçim sıkıntısı nedeniyle ailesi tarafından çocukken okula gönderilmediği için okuma yazma öğrenemeyen Alem, çalışmak için gittiği iş yerlerinin kapısından dönmek zorunda kaldı. Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in desteğiyle geçen yıl okuma yazma öğrenen Alem, kursun ardından en büyük hayaline de kavuştu.

Vali Faik Üstün İlkokulunda temizlik görevlisi olarak işe başlayan Alem, şimdi hem çocuklarının ödevlerine yardım etmenin hem de aile bütçesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

- "Okuma yazma bilmemek 'cahillik' demek"

Alem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar okuma yazma öğrenmediği için çok pişmanlık duyduğunu söyledi.

Okuma yazma bilmemenin büyük eksiklik olduğunu belirten Alem, Roman vatandaşların okuma yazma öğrenmesi gerektiğini anlattı.

Vali Civelek'in desteğiyle Sosyal Dayanışma Merkezinde düzenlenen kursa katılarak çok kısa sürede okuma yazma öğrendiğini aktaran Alem, hayatının ikinci baharını yaşadığını dile getirdi.

İki çocuğunun eğitimine özen gösterdiğine dikkati çeken Alem, okuma yazma öğrenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Alem, şunları dile getirdi:

"Okuma yazma öğrendikten sonra işe yerleştik. Okuma yazma bilmek gerçekten çok önemli. Okuma yazma bilmemek 'cahillik' demek. Eğer Valimiz bizlere sahip çıkmasaydı, halen evimizde oturup, çetik (yün patik) örmekten başka bir şey yapamayacaktık. Bizlere sahip çıkan devletimize çok teşekkür ederim. Hükümetimiz hep bizim arkamızda. Bugüne kadar okuma yazma bilmediğim için hiçbir işte çalışamadım. Valimizin desteğiyle okuma yazma öğrendikten sonra iş hayatına atılarak aile bütçeme katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyorum."

Alem, eğitim yuvasında görev yapmaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.