Romanya-türkiye Diplomatik İlişkilerinin Yıl Dönümü

Romanya-türkiye Diplomatik İlişkilerinin Yıl Dönümü
İSTANBUL (AA) - İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, Romanya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin yıl dönümü kapsamında çeşitli programlar gerçekleştirecek.Kültür...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, Romanya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin yıl dönümü kapsamında çeşitli programlar gerçekleştirecek.

Kültür Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Romanya ve Osmanlı Devleti arasındaki diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 140. yıl dönümünde kitap tanıtımı, sempozyum ve sergi açılışı yapılacak.

Türkçe-Rumence çevirisi yapılan, 31 Rumen ve 34 Türk yazarının eserlerini içeren antoloji, okuyucusuyla buluşacak. Rumence, Türkçe ve İngilizce versiyonlarında yayımlanan kitapların tanıtım programı, 10 Ekim'de İstanbul Romen Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Romanya ve Türkiye arasındaki kültürel ve bilimsel ilişkilerden yola çıkarak hazırlanan bilimsel kolokyum, 12 Ekim'de, İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Sedad Hakkı Eldem oditoryumunda yapılacak.

Bu kapsamda gerçekleştirilecek etkinliklerin üçüncüsü ise ilk arşivinden 1920'lere kadar seçilmiş 20 belgeden oluşan ve İstanbul Osmanlı Arşivleri'nin desteğiyle hazırlanan "Osmanlı Arşivleri’nde Romanya-Türkiye Diplomatik İlişkilerinin Kısa Tarihçesi" başlıklı sergi ziyarete açılacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.