Rus basınından Erdoğan yorumu

Rus basınından Erdoğan yorumu
ürkiye'de düzenlenen 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sonucunu değerlendiren Rus basını "Erdoğan Cumhurbaşkanı kalacak fakat muhalefeti dinlemek zorunda" yorumunu yaptı.

Türkiye'de düzenlenen 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sonucu siyasi tablo ortaya çıktı. Seçim sonuçlarının Rus basınına yansıması ise şöyle:

RUS haber AJANSI RIA NOVOSTI: GALİBİYETE BENZEYEN ZAFER

“Türkiye'de genel seçimler AKP'nin zaferiyle tamamlandı, fakat AKP mecliste kesin çoğunluğunu elde edemedi. Bu durum AKP'nin 13 sene boyunca alıştığı bölünmez yetkinin geçerli olduğu Türkiye tarihinde yeni bir çağ açacak.”

VESTI.RU : ERDOĞAN'IN YARIM ZAFERİ

“Türkiye'de AKP mecliste istediği sayıya ulaşamadı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasayı ve başkanlık sistemini değiştirme planlarını rafa kaldırması gerekti. Türkiye için beklenmedik bir sonuç da HDP'nin yükselmesi.” Vesti.ru, bu zaferin galibiyet tadında olduğunu belirtti ve "Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı kalacak fakat muhalefeti dinlemek zorunda kalacak" ifadesini kullandı.

NTV.Ru:

AKP'nin yeterli oyu alamadığını vurguladı.

BBC RUSSİA: SONUÇLAR, ERDOĞAN İÇİN BÜYÜK DARBE OLDU

“AKP oylama sonuçlarına göre uzun süre devam ettirdiği meclisteki oy çokluğunu kaybetti. Sonuçlar yetkilerini genişletmeyi, Anayasada değişiklikler yapmayı planlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan için büyük darbe oldu.”

ROSSİYSAKAYA GAZETA: ERDOĞAN DAHA FAZLA YETKİ İSTİYOR

“Türk vatandaşları 20 partiden 550 meclis üyesi seçtiler. Herkesin merak ettiği soru ise şu, 2002 yılından itibaren yönetimde olan AKP kendi pozisyonunu korumaya devam edebilecek mi?"

EHO MOSKVI: TÜRKİYE'DE ERDOĞAN'IN PARTİSİ OY ÇOKLUĞUNU KAYBETTİ

“AKP bu kaybı 13 sene boyunca ilk defa yaşadı. İlk verilere göre, AKP oyların %41'sini aldı. Aynı zamanda HDP oyların %11'den fazlasını alarak meclise girmeyi başardı. Artık Cumhurbaşkanı Erdoğan tek başına anayasayı değiştiremez ve Cumhurbaşkanlığı yetkilerini genişletemez.”

REGNUM: TÜRKİYE'DE AKP SEÇİMLERDEN SONRA STATÜSÜNÜ KAYBETTİ

“Uzun yıllar boyunca lider konumda olan AKP, 550 kişiden sadece 256 milletvekili çıkarabildi. %10'luk bariyeri CHP, MHP ve HDP geçmeyi başardı.

Regnum resmi sonuçların 10-12 gün sonra açıklanacağını bildirdi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.