Rus halkı para harcamaya çekiniyor

Rus halkı para harcamaya çekiniyor
Kamuoyu araştırma şirketi VTsIOM’a göre, halkın yüzde 72’si büyük harcamalardan vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyor, yüzde 87’si bankalara borçlanmaktan korkuyor

MOSKOVA (AA) – Ekonomik krizin devam ettiği Rusya’da yapılan bir araştırmaya göre, halkın yüzde 72’si büyük harcamalardan vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyor, yüzde 87’si bankalara borçlanmaktan korkuyor.

Kamuoyu araştırma şirketi VTsIOM’un yayımladığı "Rusların Tüketim Hassasiyeti" şubat ayı raporuna göre, Rus halkının yüzde 72’si, ekonomik krizin etkilerine çözüm olarak büyük harcamalardan vazgeçilmesi gerektiğini savunuyor. Ocak ayında bu görüşte olanlar yüzde 63 seviyesindeydi.

Rusya'da halkın yüzde 87’si ise mevcut koşulların, bankalardan kredi alınması için elverişli olmadığı görüşünü dile getiriyor.

Raporda değerlendirmelerine yer verilen VTsIOM Analisti Oleg Chernozub, şunları kaydetti:

"Ekonomik büyüme açısından tüm sonuçlar uzun süredir bu kadar olumsuz çıkmamıştı. Tüketim alışkanlıklarındaki bu veriler, Rus ekonomisinin bir 'deflasyon çıkmazı'na girmiş olabileceğine işaret ediyor.

İnsanlar işlerini kaybedecekleri endişesiyle para harcamaya korkuyor, bu nedenle firmalar ürünlerini satamıyor ve üretimi azaltıyor. Birbirini tetikleyen bu gelişmeler nedeniyle ekonomik büyüme yavaşlıyor ve halk korkularının gerçekleştiğini görüp harcamalarını kısmaya devam ediyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.