Rus halkının derdi ekonomik kriz

Rus halkının derdi ekonomik kriz
Rusya'da yapılan bir araştırma, Rusların en büyük endişe kaynağının ekonomi olduğunu ortaya koydu

MOSKOVA (AA) - Rusya'da yapılan bir kamuoyu araştırması, halkın en fazla endişe ettiği konunun ülkedeki ekonomik kriz olduğunu ortaya koydu.

Rus kamuoyu araştırma şirketi Levada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in halkın sorularını yanıtlayacağı canlı yayın öncesinde, sorulara ilişkin kamuoyu araştırması yaptı.

Şirketin resmi sitesinde yayımlanan araştırma sonucunda, Rus halkının büyük çoğunluğunun birinci endişesinin ülkedeki ekonomik kriz olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Araştırma sonucuna göre, Rusların yüzde 28'i gelir seviyesine ilişkin, yüzde 21'i ülkedeki ekonomik kriz, yüzde 13'ü ise emeklilikle ilgili Putin'e soru yöneltmek istediklerini belirtti.

Sıralamadaki diğer soruların ise ülkedeki yolsuzluk, hükümetin faaliyetleri, eğitim ve altyapıya ilişkin olduğu kaydedildi.

Rusların sadece yüzde 4'ünün Putin'e, Suriye, Türkiye ve Ukrayna gibi uluslararası siyasete ilişkin soru sormak istedikleri belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.