Rusya'da ilk dört ayda ithalat miktarı düştü

Rusya'da ilk dört ayda ithalat miktarı düştü
MOSKOVA (AA) - Rusya’da bu yılın Ocak-Mart dönemi ithalat hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,2 düşerek 32,2 milyar dolara geriledi.Rus...

MOSKOVA (AA) - Rusya’da bu yılın Ocak-Mart dönemi ithalat hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,2 düşerek 32,2 milyar dolara geriledi.

Rus Federal Gümrük Servisi tarafından açıklanan verilere göre, Rusya’da bu yılın ilk dört ayında Bağımsız Devletler Topluluğu dışı ithalat hacmi 32,2 milyar dolara geriledi.

Açıklamada, mart ayı ithalat miktarının ise şubat ayına göre yüzde 19,5 artarak 13,1 milyar dolara yükseldiği belirtildi. Mart ayında sanayi ürünleri ithalatı geçtiğimiz yılın aynı döneminde göre yüzde 12,3’lük düşüşle 6,2 milyar dolara gerilerken, kimya ürünleri yüzde 3,9’luk düşüşle 2,6 milyar dolara, gıda ürünleri ithalatı ise yüzde 5,9’luk düşüşle 1,82 milyar dolara geriledi.

Rusya’da şubat ayı ithalatı ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,8 düşerek 10,9 milyar dolara gerilemişti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Rusya’da dış ticaret fazlasının da bu yılın ilk çeyreğinde 21,6 milyar dolara gerilediği bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.