Rusya'da reel ücretler 2015'te yüzde 9,5 düştü

Rusya'da reel ücretler 2015'te yüzde 9,5 düştü
Rusya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Topilin:- "Rusya'da reel ücretler geçen yıl 9,5 düştü. Bu düşüş daha önceki ekonomik krizlerde yaşanandan daha büyük"

MOSKOVA (AA) – Rusya’da reel ücretlerin 2015’te yüzde 9,5 düştüğü bildirildi.

Rus haber ajansı TASS’ta yer alan habere göre, Rusya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Maksim Topilin, merkezi Rusya'da bulunan Avrupa Ticaret Birliği temsilcileri ile Moskova’da bir araya geldi.

Toplantıda bir konuşma yapan Topilin, Rusya’da reel ücretlerin geçen yıl 9,5 düştüğünü belirterek, bu düşüşün daha önceki ekonomik krizlerde yaşanandan daha büyük olduğuna işaret etti.

Topilin, Rusya'da açıklanan veriler ve mevcut ekonomik gidişat nedeniyle endişe duyduklarını vurgulayarak, "Özellikle 2000’li yıllardan sonra reel ücretlerde böyle bir düşüş yaşamamıştık" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının istihdam konusunda destek amacıyla 10 milyar ruble (133 milyon dolar) bütçe ayırdığını dile getiren Topilin, "İşsizlik oranının ise yüzde 6 seviyesini aşmasını beklemiyoruz" öngörüsünü de paylaştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.