Rusya'nın Kırım'ı ilhakının 2. yılı

Rusya'nın Kırım'ı ilhakının 2. yılı
Litvanya Dışişleri Bakanlığı:- "Yasalara aykırı biçimde işgal ettiği topraklardan çekilene dek AB ve uluslararası toplumun Rusya’ya uyguladığı yaptırımların sürdürülmesi için çalışacağız"

VİLNİUS (AA) - Litvanya'nın, Rusya yasalara aykırı biçimde işgal ettiği Kırım’dan çekilene dek bu ülkeye karşı uygulanan yaptırımların sürdürülmesi için çalışacağı bildirildi.

Litvanya Dışişleri Bakanlığından Kırım'ın işgalinin 2 yılı nedeniyle yapılan açıklamada, "İki yıl önce başlayan Kırım işgali ve ilhakini tanımayacağız. Yasalara aykırı biçimde işgal ettiği topraklardan çekilene dek AB ve uluslararası toplumun Rusya’ya uyguladığı yaptırımların sürdürülmesi için çalışacağız" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada "Ukrayna’nın egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Kırım ve Sivastopol’da, işgal sonrası insan hakları ihlallerinin devam etmesi ve gazetecilere yönelik şiddetli vakalarını endişeyle karşılıyoruz” denildi.

Kırım Tatarlarına yönelik baskıların hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Farklı halkların kültürel mirasını sahiplenen ve UNESCO listesine dahil edilen Kırım, ilhak sonrası Rusya Federasyonu’nun militarizm sembolü haline gelmiştir. Büyük bir askeri üssüne dönen yarımada, bölgede istikrarsızlık yatağı oldu.”

Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve Ukrayna’nın doğusunda çıkan olaylardan sonra Avrupa Birliği, ABD ve diğer ülkeler Rusya’ya ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.