Rusya'nın Ukrayna tırlarını engellemesi

Rusya'nın Ukrayna tırlarını engellemesi
Rusya Ulaştırma Bakanlığı:- “197 Ukrayna tırını durdurduk”- "Transit geçişleri engellemeye devam edeceğiz"

MOSKOVA (AA) – Rusya topraklarından transit geçiş yapan 197 Ukrayna tırının durdurulduğu açıklandı.

Rusya Ulaştırma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna’nın topraklarından geçen Rus tırların transit geçişine engel olacağına dair kendilerine resmi bir karar iletilmediği öne sürüldü. Şu ana kadar Ukrayna topraklarında transit geçiş yapan Rus tırlarının durdurulmaya devam edildiği bildirilen açıklamada, “Buna bağlı olarak Rusya Federasyonu sınırları içerisinde bulunan Ukrayna tırlarının kontrolü artırılarak devam etmektedir. Şu ana kadar 197 araç durdurulmuştur” denildi.

Açıklamada, Ukrayna tırlarına yönelik engellemelerin, Rus tırlarına yönelik Ukrayna’daki engellemelerin kaldırılmasına kadar devam edeceği ifade edildi.

Dün Ukrayna hükümeti, Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü ve iki ülke arasındaki yük taşımacılığı kurallarını ihlal ederek, Ukrayna tırlarına Rusya sınırları içerisinde sıkıntılar çıkarıldığını duyurmuştu. Hükümet, bu gerekçe ile bu konuda açıklama yapılıncaya kadar Rus tırlarının transit geçişlerine engel olacağını açıklamıştı.

1 Ocak 2016 itibariyle Rusya, Ukrayna tırlarının transit geçişlerine yönelik bazı kısıtlamalara gitmişti. Ukrayna ise ocak ayında, Dünya Ticaret Örgütü kuralları ve iki ülke arasındaki anlaşmalar gereği Rus tırlarının transit geçişlerine engel olmayacağını duyurmuştu.

Ukrayna tırlarına yönelik Rusya sınırları içerisinde son zamanlarda artan engellemeler nedeniyle bazı aktivisitler geçen hafta Ukrayna’nın batısında Rus tırlarının transit geçişlerine engel olmaya başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.